Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ!

SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ!

SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ!
Salavat, peygamber efendimiz (s.a.v.)’i anma noktasında onu hatırlamak adına veya isminin geçtiği her an onu hatırladığımıza dair söylenen bir sözdür. Salavat getirmenin dindeki yeri çok önemlidir. Kur’an’ı Kerim’de ayetlerle sabit olan salavat getirme noktasında Allahü Teâlâ bize peygamber efendimize salavat getirmemiz hakkında emir vermektedir. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde de şöyle buyurmuştur: ‘’ yanında benim adım anılıp da bana salavat getirmeyen kişinin burnu sürtülsün, hakarete uğrasın’’ buyurmuştur. Bu noktada salavat getirmenin hükmü de yararları da bir Müslüman kişi tarafından çok büyüktür. Cuma gününde okuduğunuz tüm salavatı şerifeler melekler aracılığı ile peygamber efendimiz(s.a.v.)’e ulaştırılarak bu kulun seni hatırladı ve senin ismini andı demektedirler. Salavat getiren kişiye ahiret gününde peygamber efendimiz (s.a.v.) şefaat eder.
Salavat getirmenin faziletleri saymakla bitmez. Ahiret hayatımız için yapacak olduğumuz hazırlıklarda bizim doğru yola erişmemizde ve hayırlı işler yapmamızda söyleyecek olduğumuz salavatların önemi çok büyüktür. En önemlisi de peygamber efendimiz(s.a.v.)’in şefaatine nail olmak ve ahiret hayatında yaşayacağımız sıkıntılardan kolayca kurtulmak adına salavatı Şerife’yi dilimizden ve kalbimizden hiç düşürmemeliyiz. Kendimizi dünya hayatına kaptırarak ahiret yaşantısı için önümüze sürülen bu güzelliklerden en iyi şekilde faydalanmamız bizim yararımıza olacaktır. Böylelikle bizim için gelip geçici olan bir yaşantının güzellikleri yerine Allahü Teâlâ’nın nazarı altında olmayı ve peygamber efendimiz (s.a.v.)’nin şefaatine nail olmaya hak kazanmış olacağız.

Bir önceki yazımız olan ORUÇ İLE NEFİS TERBİYESİ! başlıklı makalemizde ORUÇ İLE NEFİS TERBİYESİ! hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.