ALKOL HARAM MIDIR? SARHOŞ OLMAYACAK KADAR İÇKİ İÇMEK GÜNAH TEŞKİL EDER Mİ?
Alkol içmek dinimizce kesin olarak yasaklanan konuların başında gelmektedir. Alkol alan kişinin beyninde bulantılar ve sersemlemeler meydana geldiğinden haşa Allaha şirk koşması bile beklenebilir. Tam anlamıyla alkol alan kişi beyin fonksiyonlarını yeterince kullanamadığından bu kişide bir hayvanilik görülür.
Kuran-ı Kerim de geçen şarap ve buna benzer sarhoş edici içecekleri içmek haramdır ibaresinden de anlaşılacağı gibi alkolün her türlüsü haramdır. Kitapta şarabın geçip rakı viski votka gibi sarhoş etme özelliği olan içeceklerin adı geçmemesi bu içeceklerin haram olmadığını göstermez. Ayrıca Alkolün her türlüsünün bizlere emanet olan bedenimize zarar vermesi onun haram kılınması için yeterlidir.
Üzerinde sıkça durulması gereken hususlardan biride sarhoş olmayacak kadar alkol almak günah değildir safsatasıdır. Oldukça yanlış ve kullanılması durumunda dinden çıkmaya kadar giden bu hususu açıklayacak olursak. Efendimiz (sav) ‘in de bildirdiği üzere “alkolün bir damlası bile haramdır” sözü bizlere gösteriyor ki azı veya çoğu ayırt etmeksizin alkol kesinlikle haramdır.
Sağlık için alkol almak haram mıdır? Sorusuna cevaben;
“Sana içkiyi ve kumarı sorarlar, de ki. “Onlarda hem büyük günah hem de insanlar için bazı faydalar vardır. Ancak günahları faydalarından daha büyüktür.” (Bakara, 2/219)
Yani içkinin faydaları haram olmayan diğer yönlerden giderilebileceği için kullanılması gereklilik arz etmez.
Bir önceki yazımız olan DİŞ DOLGUSU GUSÜL ABDESTİNİ ENGELLER Mİ? başlıklı makalemizde DİŞ DOLGUSU GUSÜL ABDESTİNİ ENGELLER Mİ? hakkında bilgiler verilmektedir.