Anasayfa » Oruç ve Ramazan » Kadir Gecesi ve Faziletleri

Kadir Gecesi ve Faziletleri

Kadir Gecesi ve Faziletleri

 

Müslümanlar için bin aydan daha hayırlı, bin geceden daha kutsal kabul edilen Kadir gecesi Kutsal Kitabımız Kur’anı Kerimin indirilmeye başlandığı gece olup sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, tövbe ve yapılan dualarının kabul edildiği bir gecedir.

 

Kadir gecesi Kur’anı Kerimde de şöyle anlatılıyor ;

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi )

 

Cenab-ı Hakkın insanlara peygamberler ile gönderdiği son kutsal kitap olan Kur’an insanlara varoluşları konusunda bir dönüm noktası olarak teşkil eder. Sehabelerden günümüze gelen bilgiler ışında Ramazan ayının 27. Günü olarak bildirilmiştir. Günü tam belirsizdir bazı hadislere göre ise yedinci gün veya son on gün içerisinden bir gün olarak bildirilmiştir.

Bu bilgilerin net olmamasının sebebi bu gecenin kutsal ve kutlu kabul edilmesi. Bu gecede yapılan bütün dualar kabul olup, tövbe kapısının sonuna kadar açık olmasından dolayı müminlerin sadece bu gece ile yetinip, sadece bu gece sabahlara kadar dualar edip diğer günlerde ise ibadetlerini aksatmamaları içindir. Bu gece ile diğer geceler arasında bir fark olmadığını, ibadetin sürekli yapılabilmesini sağlamak amacı ile böyle bir belirsizlik olduğu görülüyor

Bir önceki yazımız olan 2016 Oruç Ne Zaman Kaç Gün kaldı? başlıklı makalemizde 2016 Oruç Ne Zaman Kaç Gün kaldı? hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazanda 30 Güne 30 Özel Öneri

Ramazan ayına başlamadan önce ve ramazan ayı içerisinde size sunacağımız ramazan önerilerini dikkate almanız, bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.