Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İslamda Kadın ve Erkek Ayrımı

İslamda Kadın ve Erkek Ayrımı

Her geçen gün çeşitli web sitelerinde, televizyon programlarında veya farklı alanlarda insanlar İslam dini üzerinde olmadık söylemlerle bazı kitlelerin rahatsız olmasını sağlamakta. Bu konular arasında özelliklede son dönemlerde artan “İslam’da Kadının Yeri Yoktur” ve benzeri başlıklarla tartışmaya açılan konular tamamen gerçek dışı olup, insanların beynini yıkama politikası üzerine kurulu İslamiyet düşmanı kişiler tarafından ortaya atılmaktadır. Bizlerde sizler için İslam’da erkek ve kadın ayrım var mıdır gibi benzer soruların sorulduğu zaman diliminde açıklayıcı bilgiler sunacağız. Tüm bu doğru olmayan söylemler tamamen gerçek dışı olmakla birlikte, İslam dinini karalamak için ortaya atılanlardan ibarettir.

İSLAM DİNİNDE KADIN VE ERKEK AYRIMI VAR MIDIR?

İslam dininde erkek ne ise kadında odur, hiçbir koşulda kendisine ikinci sınıf bir insan muamelesi nakşedilmemiştir. Erkeğe yönelik saygı, hürmet, görev ve sorumluluklar kadından da ayrı tutulmayıp kendisine bu hak tanınmıştır. Kız çocuğunun doğumundan ölümüne dek erkeğin hiçbir hakkından ayrı tutulmaması, yine dinimizin bu konu üzerine net bir cevabıdır. Erkek nasıl ki sosyal hayatında veya ev hayatında sorumlu bir kare içerisinde yer alıyorsa, kadında aynı şekilde bu hak çerçevesi içerisinde yer almaktadır. Dini görevlerin yerine getirilmesinde kadına da erkekte olduğu gibi görevler verilmiştir.

Bir söylenti içerisinde “İslam Hukukunda Kadına Yer Yoktur” söylemleri tamamen komik bir hale dönüşmektedir. Zira yeryüzüne gelen dinler arasında kadın hukukuna İslam dini dışında hiçbir din olumlu bir seyir göstermemiştir ve İslam, kadın hukuku sistemine sahip tek din olmaktadır. Birçok kendini bilmez kadınların katledilmesini o kişiliğe sahip olan birey’e değil, tamamen dini olduğu İslam dinine yüklemesi tamamen yanlış bir fikir seyridir. Zira insanların hatalarını dinleri ile yargılayan bir topluluğun aklından şüphe edilir. Kadın cinayetleri sadece İslami ülkelerde değil, tüm dünya’da yer alan bir katliam göstergesidir. Buna hitaben verilecek en güzel cevap ise; İslam dininin gelmesiyle birlikte kız çocuklarının öldürülmesi yasaklanmıştır. İlk İslam göstergesi olan bu adım kadınlara verilen saygı çerçevesini oluşturmaktadır. Ayrıca bunun yanı sıra kadına ilmi öğrenmesi farz kılınmış ve “Cennet Anaların Ayağı Altındadır” diye buyuran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V), son olarak kadının şiddet görmesine veya benzeri kötü muameleye maruz kalmasını da haram ve yasak kılmıştır.

Bir önceki yazımız olan Hangi Sure Ne İçin Okunur ve Faydaları başlıklı makalemizde ali imran suresi, ankebut suresi ve araf suresi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.