Anasayfa » Oruç ve Ramazan » Mubarek Ramazan Ayının Fazileti ve Oruc Tutmak

Mubarek Ramazan Ayının Fazileti ve Oruc Tutmak

                                       BİSMİLLAH

 

  Ey îman edenler! Sizden öncekilere (ümmet) yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç tutmak yazıldı (farz kılındı). Olur ki bu sâyede takvâya erersiniz (BAKARA 183)

ALLAH ın Rahmetine nail olmanın en guzel vesilesidir oruc. Takva nın tadına ermek ve O na yaklaşmanın en guzel yoludur. İnsan ile hayvan arasındaki islam ile gayri islam arasındaki en belirgin ibadet şeklidir oruc…

Oruc Takva derecesinin göstergesidir  müslümana şifadır rahmettir.

Evet sevgili kardeşlerim rabbimiz bize rahmetine nail olacak oruc namaz gibi ibadetleri nasib etmeseydi acaba ne olurdu halimiz. Gercekten hayvan aleminin yaşam tarzında ortunme kıstası (kuralı) yoktur namaz oruc helal haram gibi kul hakkı günah işlemek gibi sorumlulukları yoktur.. Biz insan olarak  belirgin özellikerimizi işte burda gostereceğiz.

 

Oruc insan bedeni için en etkin antioksidandır (temizleyici) ilactır. Kimse kendini kandırmasın ben hastayım ben tutamıyorum benim işim ağırdır gibi şeylerle. Kim bilir belkide oruc tutmamız bir daha nasib olmaz. Allah bizi müslüman yaratarak en buyuk nimeti ihsan etmiş oldu bize. Nimetine laik olmak şükrümüzü belirtmek için Halis niyet ile orucumuzu tutalım ki şifa bulalım Rahmet bulalım.

 

Dr. Otto Buchinger (1882-1970) “Şifalı Oruç” adındaki kitabında, bizzat kendisinin büyük bir hastalık neticesinde oruca başladığını yazmaktadır. Tehlikeli bir mafsal romatizmasına yakalanan Buchinger, hastalığın arttığını, kaslarının eriyerek karaciğerinin büyüdüğünü ve safra kesesinin iltihaplandığını görünce oruç tutmaya başlamıştır. 

Buchinger, Alman oruç uzmanlarının en tecrübelisi sayılan Gustav Riedl’in kontrolünde oruç tutmuş ve tamamıyla iyileşerek sıhhatine kavuşmuştur. Dr. Buchinger, on binlerce hasta üzerinde yapmış olduğu araştırmalarını şu cümleyle özetler: “Tansiyon düşüklüğü gibi istisnalar hariç, hiçbir hastalık yoktur ki, orucun faydası olmasın veya tamamıyla iyileştirmesin! Oruç, bıçağa gerek duyulmayan bir ameliyattır.” uzmanlarının en tecrübelisi sayılan Gustav Riedl’in kontrolünde oruç tutmuş ve tamamıyla   iyileşerek sıhhatine kavuşmuştur.

 

Oruc tutarak şifa huzur rahmet bulalım sadece kendimiz değil ailemiz de arkadaşlarımızada teşvikte bulunalım iftara davet edelim

Peygamber efendimiz s.a.v Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz .

-Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. Bakara( 2) 185


Allah ramazan orucunu halis niyetle ile ihya eden butun Muminlerden şimdiden razı olsun Rabbim her  daim bize oruc tutmayı nasib etsin
Salih kullarından eylesin

Bir önceki yazımız olan Oruç Ayetleri başlıklı makalemizde oruç ayetleri, oruçla ilgili ayetler kısa ve oruçla ilgili ayetler ve anlamları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Ramazanda 30 Güne 30 Özel Öneri

Ramazan ayına başlamadan önce ve ramazan ayı içerisinde size sunacağımız ramazan önerilerini dikkate almanız, bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.