Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İmam Zeynel Abidin (as)’dan Öğütler…

İmam Zeynel Abidin (as)’dan Öğütler…

Dünyaya meyletmeyin. Zira Allah-u Teâla Hz. Muhammed salla’llâhu aleyhi ve alih’e şöyle buyuruyor: “Zulmedenlere meylet­meyin; daha sonra ateş size de dokunur…” Bu dünyaya ve dünyada olana, bu dünyayı kendisine sonsuz yurt ve sabit vatan edinenin güvendiği gibi güvenmeyin. Çünkü bu dünya değişmez kalmayacaktır. Burası azık topla­nacak ve amel edilecek bir evdir. Günleri yok ol­madan ve Allah tarafın­dan imha edilmesine izin verilmeden önce, salih amelleri azık edinin. Zira Allah ilk olarak dünyayı icat ve bayındır kıldığı gibi, onu yok edecektir. Çünkü O’dur, bu dünyanın velisi (sahibi).

Allah-u Teâla’dan, takvayı azık etmekte ve dünyaya karşı ilgisiz kalmakta bize ve size yardım etmesini, bizi ve sizi dünya hayatının çabuk elde edilen geçici metasına meyletmeyen ve ahiretin kalıcı seva­bına talep edenlerden kılmasını niyaz ederim. hiç kuşkusuz biz O’nun içiniz ve varlığımız da ondandır. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

 

Bir önceki yazımız olan VELAYET-İ FAKİH; TÜM MUSTA’ZAF VE MÜSLÜMANLARIN İMAMI VE REHBERİDİR!.. başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Namazın Zimmetten Düşürülmesi Nedir ?

Kişi Namazının herhangi bir vaktini kılmamışsa, vaktinde kılınamayan namaz kişinin zimmetine borç olarak geçmiş olur. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.