Anasayfa » Dinimiz ve bâtıl dinleR>Dinimiz>Tek hak din » Peygamberimize inanmayan mümin olamaz

Peygamberimize inanmayan mümin olamaz

Sual: “Kelime-i tevhidin La ilahe illallah kısmını söyleyen, fakat Muhammedün Resulullah kısmını söylemeyen insanlara da merhametle bakmalı, şundan dolayı ahirette onlar da Tanrı’ın sonsuz rahmetine kavuşacak” diyenler çıkıyor.
Bu şekilde inanan Müslüman olur mu, Cennete girer mi?
CEVAP
Tanrı’ın rahmeti, dünyada herkesedir. Ahirette, gayrimüslimlere zerresi yoktur. Allahü teâlâ, (Rahmetim her şeyi kaplamıştır) dedikten sonrasında, (Rahmetim, benden korkup, haramdan kaçan, zekâtını veren ve Kur’ana inananlar içindir) buyuruyor. Ondan sonra da resule inanç edip uymamızı emrediyor. (Araf 156–158)

Resulullaha inanmayan Müslüman olamaz, Cennete giremez. Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanmak ve hepsini beğenmek anlama gelir.

Kur’an-ı kerim baştan sona kadar Muhammed aleyhisselama inanç edip uymayı emrediyor, uymayan Müslüman olamaz, kâfir olur buyuruyor. İşte bazı âyet-i kerime mealleri:
(Tanrı’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20]

(Tanrı ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]
(Resule itaat eden, Tanrı’a itaat etmiş olur.)
[Nisa 80]
(Biz her peygamberi kendisine itaat edilsin diye yolladık.)
[Nisa 64]
(Tanrı ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.)
[Nisa 13,14]
(Tanrı’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]
(Aralarında yargı verilmek suretiyle Tanrı’a ve Peygambere çağırıldıkları zaman: Müminler, “İşittik, itaat ettik” derler, işte kurtuluşa erenler bunlardır.)
[Nur 51]
(Tanrı’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Tanrı’ın azabı fazlaca şiddetlidir.)
[Enfal 13]
(O Peygamber, güzel, temiz şeyleri helal, çirkin, kirli şeyleri haram kılar.)
[Araf 157]
(Kendilerine kitap verilenlerden, Tanrı’a ve ahiret gününe inanmayan, Tanrı’ın ve Resulünün haram etmiş olduğu şeyi haram tanımayan ve hak dini
[İslamiyet’i] din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle [boyun eğerek] cizye verinceye kadar savaşın.) [Tevbe 29]
(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!)
[Haşr 7]
(O,
[Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

Mümin olmak için tüm peygamberlere inanmak gerekir. Yahudiler ve Hristiyanlar, öteki küfürleri bir yana, Muhammed aleyhisselama inanmadıkları için de kâfir oluyorlar. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: İman edilecek şeylerden birine bile inanmayan kimse, (La ilahe illallah Muhammedün Resulullah) dese de, Müslüman olmaz. Amentü’deki altı şeye inanan sadece Müslüman olur. (Redd-ül-muhtar)

Resulullaha uymakla ilgili hadis-i şeriflerden birkaçı da şöyledir:
(Tanrı’tan başka ilah olmadığına ve benim de, Onun kulu ve resulü olduğuma şehadet eden, Cennete girer.)
[Deylemi]
(Tanrı’ın Rab, benim de peygamber olduğuma kati olarak inanana, Cehennem haram olur.)
[Hâkim]

Hakiki Hristiyan
Sual:
Bir arkadaşa niçin Kiliseye gittiğini sormuş oldum, (Ben hak yolda olan, bizim Peygamberimize de inanan hakiki Hristiyanlarla görüşüyorum, küfre karşı onlarla omuz omuza cihat ediyoruz) dedi. Hak yolda olan Hristiyan olur mu?
CEVAP
Hakiki Yahudi benzer biçimde, hakiki Hristiyan da gayrimüslimdir, şu demek oluyor ki Müslüman değildir, şeksiz, şüphesiz kâfirdir. Resulullahın, bir tek peygamber bulunduğunu kabul etmek yetmez; bildirdiklerinin hepsine de inanç etmek şarttır. Resulullahı sevip, onun düşmanlarını sevmemek ve İslamiyet ulaştıktan sonra, öteki tüm dinlerin, bozulmamış olsalar bile artık geçersiz bulunduğunu şu demek oluyor ki Hristiyanlığın batıl bulunduğunu bilmek de, şarttır. Bir kimse Lenin yada Mao için, (O vardır, komünizmin büyük lideridir) dese; fakat komünizmi kabul etmese, komünistler için bunun önemi olmaz. Peygamber efendimizi kabul etmek demek, İmanın altı şartını da kabul etmek anlama gelir. Birini kabul etmeyen kâfir olur. Hristiyanlar, Kur’an-ı kerimi de, Peygamber efendimizin bildirdiği İslamiyet’i de kabul etmiyor. Hak din yalnız İslamiyet’tir. Bir âyet-i kerime meali:
(İslam’dan başka din arayanın, o dini asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Cennete sadece Müslüman girer.) [Buhari]

Bu âyet-i kerime ve hadis-i şerife de, sadece Müslüman olan inanır, hakiki Hristiyanlar inanmaz.

Bir önceki yazımız olan Hak olan din hangisidir? başlıklı makalemizde hangisidir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.