Mazlum Hristiyanlar

Sual: (Hristiyanların mazlumları ve hak dine kuvvet verenler, Cennete gidecektir) diyenler oluyor. Ehl-i kitabdan bilhassa Hristiyanların mazlumları Cennete sokuluyor da, Ehl-i kitab olan Yahudilerin mazlumları niye Cennete konmuyor?
CEVAP
Yahudiler de kitab ehli olması durumunda, niçin Hristiyanlara bu ayrıcalığın tanındığını bilmiyoruz. Hristiyanların da, Yahudilerin de, ister mazlum olsun, ister zalim olsun, isterse tek hak din Müslümanlığa hizmet etsin, hepsi Cehenneme gidecektir. Cennete yalnız Amentü’deki altı esasa inanan Müslüman girecektir. Hristiyan ve Yahudilerin Cehenneme gideceğini bizzat Resulullah efendimiz şu şekilde bildiriyor:
(Beni duyup da Peygamber olduğumu kabul etmeyen Yahudi ve Hristiyan, ne olursa olsun Cehenneme girecektir.) [Hâkim]

Ehl-i kitab olan Hristiyan ve Yahudilerin Cehennemlik oldukları hakkında âyet-i kerimeler de vardır. Birinin meali şöyledir:
(Ehl-i kitab [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşrik olsun tüm kâfirler, muhakkak Cehennemdedir, orada sonsuz bırakılırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

Kâfir hak dine kuvvet verse de, ne kıymeti olur ki? Müslüman olmadıkları müddetçe iyi amellerinin hiçbirinin kabul olamayacağını Kur’an-ı kerim haber veriyor. Müslüman olmayan hepimiz gayrimüslimdir doğrusu kâfirdir. Kâfirin de yapmış olduğu hiçbir iyiliğin, Tanrı katında kıymeti yoktur; hatta cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa asla kıymeti olmaz. Bir âyet-i kerime meali:
(Kâfirlerin cami yapmaları ve öteki tüm [iyi] işleri, boşa gidecek, Cehennemde sonsuz kalacaklar.) [Tevbe 17]

(Hristiyanların mazlumları Cennete gidecek) diyen çıksa da, asla Hristiyanlara yaranamaz, o şahıs Hristiyan olmadıkça, Hristiyanları memnun edemez. Bir âyet-i kerime meali:
(Sen, onların dinine uymadıkça, Hristiyanlar ve Yahudiler senden hoşnut olmaz. De ki: Doğru yol, sadece Tanrı’ın [bildirdiği İslamiyet] yoludur.) [Bekara 120]

Bu kadar açık nasslara karşın bilhassa Hristiyanları Cennete koymaya çalışanların maksatları ne olabilir?

Bir önceki yazımız olan Allah’a iman ne demektir? başlıklı makalemizde allah ve demektir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.