Kırkıncı yılımız

Sual: Gazetemizin kırkıncı müessese yıldönümü hepimize kutsal olsun. 40 senedir okuyorum. Bilhassa, daha önceki adı Bizim Sayfa olan İnsan ve Cemiyet sayfasını asla kaçırmıyorum. Bizlere dinimizi, Ehl-i sünnet itikadını öğretiyorsunuz. Hafta sonları yayınladığınız söyleşi tadındaki yazılarla da, Allahü teâlânın sevgili kullarını sevmemize, tanımamıza vesile oluyorsunuz. Tüm bunlar için, size ne kadar teşekkür etsek azdır.
Gazeteden ve kitaplarımızdan öğrendiğim detayları, çevremdekilere, arkadaşlarıma da aktarmaya çalışıyorum. Bazıları kabul edip teşekkür ediyor. Bazıları ise kabul etmediği, inanmadığı benzer biçimde, hakaret edenler de oluyor. Ne yapmam uygun olur?
CEVAP
Her şey, her insana anlatılmaz. Kabul edebileceklere tavsiye edilebilir. Aslına bakarsanız söylediklerimiz doğru olsa bile, kendi ifadelerimizle anlatmak uygun olmaz. Karşı taraf, (Senin neren benden üstün, sen kim oluyorsun da bana akıl veriyorsun) diye düşünebilir. Kendisinin bilmediğini kabullenmek, nefsine ağır gelebilir; fakat gazeteden yada kitabından okursa, kendisiyle baş başa kalır. Büyük zatların yazıları da olduğundan, kabul etmesi daha kolay olur. Seyyid Abdülhakîm-i Arvâsî hazretleri, (Evliya zatların sözlerinde, Rabbânî etki vardır) buyuruyor.

Bunun için, arkadaşlarımıza, yakın çevremize, gazeteye abone olmasını tavsiye ederek yada uygun dini kitaplardan vererek, tavsiye ederek, yararlı olmaya çalışmalıyız. Peygamber efendimiz, (Bir öğrenci, dinden bir sorun öğrenmek için evinden çıksa, hocasının evine kadar yürüse, “Bu şerefli kul benim üzerime bassın” diye, melekler kanatlarını onun ayaklarının altına döşer. Gökteki tüm kuşlar, karadaki tüm hayvanlar, denizdeki tüm balıklar, bu kul için, “Yâ Rabbi, bu senin dinini öğrenmek için yola çıkmış, affet bunu” diye istigfar ve yakarma ederler) buyuruyor. Bu, yalnız öğrenmek için gidene verilen ecirdir. Öğretmek için giden, normal olarak bundan daha fazlaca ecir alır.

Duanın önemi
Bir gazetenin, 40 yıl süresince istikrarla yayınlarına devam etmesi, okuyucularının ilgisi, haiz çıkması ve dualarıyla mümkün olabilir. Gazetemizin sahibi de, duanın önemini her fırsatta dile getirmiş; bir konuşmasında, (Büyüklerimizin, ana babamızın, arkadaşlarımızın ve tüm Müslümanların dualarıyla, bugünlere geldik elhamdülillah. Çölde kalmış insanoğlunun suya hasreti benzer biçimde, herkesten yakarma almaya bakmalıyız. İnsan, yakarma alarak Tanrı’a yakın olur. Din büyüklerimiz bildiriyor ki, şu üç şey kibirdendir: Bilmediğini sormamak, danışmamak, hatasını söyleyene teşekkür etmemek ve insanlardan yakarma istememek) demiştir.

Gazetemizin, daha uzun seneler hizmete devam etmesi için, dualarınızı bekliyoruz.

Bir önceki yazımız olan Dinin emrini bildirmek başlıklı makalemizde bildirmek, dinin ve emrini hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.