Anasayfa » Genel » Yahudi ve Hıristiyanlar

Yahudi ve Hıristiyanlar

Ateist diyor ki:
Sual:
Aşağıdaki birinci âyette Yahudi ve Hristiyanlar Cennete gidecek denirken, öteki iki âyette Cehenneme gidecekleri bildiriliyor. Bu açık bir çelişki değil mi?
İman edenler, Yahudi, Hristiyan ve Sabiinlerden Tanrı’a ve ahirete inanıp salih amel işleyenler için normal olarak Rablerinin katında mükâfatlar vardır. (Bekara 62, Maide 69)
İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Tanrı kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara maruz kalacaklardır. (Al-i İmran 85)
Yahudiler, Üzeyr’e, Hristiyanlar da Mesih’e Tanrı’ın oğlu dediler. Daha önceki kâfirlerin [“melekler Allah’ın kızlarıdır” diyenlerin] sözlerine benziyor. Tanrı onları kahretsin! Iyi mi da sapıtıyorlar! (Tevbe 30)
CEVAP
Yahudi, Hristiyan ve Sabiinlerden, kendi Peygamberleri zamanında inanıp salih amel işleyenler normal olarak Cennete gidecektir. Her Peygamberin kavminden, kendi zamanında inanç edenler normal olarak Cennete gider. Bunun çelişki neresindedir?

O âyetin meali şöyledir:
([Senden önce Peygamberlerine] inanç edenler, Yahudi, Hristiyan ve Sabiinlerden Tanrı’a ve ahirete inanıp salih amel işleyenler için normal olarak Rablerinin katında mükâfatlar vardır.) [Bekara 62, Maide 69]

Hazret-i Musa zamanında, ona inanan Yahudiler ve Hazret-i İsa zamanında ona inanan Hristiyanlar, normal olarak Cennete gidecektir. Şundan dolayı, tüm Peygamberler şeklinde, Hazret-i İbrahim şeklinde, Hazret-i Musa da, Hazret-i İsa da Müslüman idi.

Bir önceki yazımız olan Bin yıl elli bin yıl başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.