Anasayfa » Genel » Çağdaş ne demek?

Çağdaş ne demek?

Sual: Ateist, (İslamiyet’in bayanlara bakışı çağdışıdır. Müslümanların Tanrısı niye çağdaş değildir?) diyor. Çağdaş ne anlamına gelir?
CEVAP
Çağdaş olmak görecelidir. Bir dinsize nazaran, içki içmek, sarhoş olmak, bayanların son aşama açık gezmesi, deyyus olmak, din inanç tanımamak, haramdan sakınmamak çağdaş olmaktır.

Müslümana nazaran ise, hangi süre ve neresi olursa olsun, Allahü teâlânın komut ve yasaklarına uygun yaşamak, insanların da bu nimete ulaşması için çalışmaktır. Fakat hepimiz dinsizlerin istediği şekilde çağdaş olsa, Müslüman tek başına da kalsa onlara değil, Tanrı’ın emrine uyar. Çoğunluğa asla uymaz. Bundan dolayı şu âyet-i kerime mealini bilir:
(Yeryüzündeki insanların çoğuna uyarsan, seni Tanrı yolundan saptırırlar.) [Enam 116]

Buradan anlaşılıyor ki, insanların bir çok günah işliyor. Müslümana çağdışı diyenler, aslına bakarsak, (Bu çağdaki ahlaksızlıklarla sizin ilginiz yok, siz bunların dışındasınız, bunlar bizlere aittir) demek istiyorlar.

Ateist, Tanrı’ın varlığını kabul etmediği için Müslümanların Tanrısı diyor. Allahü teâlâ, bir tek Müslümanların değil, canlı cansız her şeyin yaratıcısı, âlemlerin rabbidir. O, Tanrı’ı inkâr etse de, Tanrı’ın yarattığı her şey, bir düzen içinde hareket ediyor, saat şeklinde işliyor. Asırlardan beri gezegenler hareket ediyor, Güneş ışık ısı saçıyor ve Dünya dönüyor. Ateist de, bunlara trene bakar şeklinde bakıyor. Hiçbirinden öğrenek almıyor.

Bir önceki yazımız olan Allah bilinmez mi? başlıklı makalemizde allah ve bilinmez hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.