Anasayfa » Genel » Şeytana saygı mı?

Şeytana saygı mı?

Sual: Bir ateist, (Şeytan, hiçbir çıkar beklemeden, insanların cehennemlik olmaları için çalışıyor. Bu, bir özveridir, saygıya layıktır. Şeytana tapanlar haklıdır. Kötülenmesi, lanetlenmesi yanlıştır) diyor. İnsanları Cehenneme sürüklemeye çalışan lanetli biri, iyi mi saygıya layık olur?
CEVAP
Şeytan, bu şeytanlığını, birkaç sebepten yapıyor:
1- Lanetlenmesine ilk insan Âdem aleyhisselam sebep olduğundan, Âdemoğullarından intikam almak istiyor. Günahları cazip göstererek onları suça teşvik ediyor.

2- İnsanlar Cehenneme girmese, orada kendisi arkadaşsız kalacaktır. Kendine dost bulmak için insanları kandırmaya çalışıyor.

3- Şeytan sadisttir. Sadist, başkalarına acı çektirmekten zevk duyan zâlim anlamına gelir. Bu sadistlik bazı insanlarda da bulunur. Sözgelişi, Roma’yı ateşe veren, sonrasında da yüksek bir yerden yanmasını zevkle seyreden faşist diktatör Neron bir sadist idi. Bunların menfaati, o duydukları zevktir. Bu şekilde birine (Menfaatsiz iş yapıyorsun) diye saygı duyulur mu?

Parasız zina meydana getiren birine, (Bu işi menfaatsiz yapmış olduğu için takdire layıktır) denir mi? Onun menfaati zinadan zevk almasıdır. Çıkar hep para, mal olmaz. İnsan zevk almış olduğu şeyi yaparken kimseden ücret istemez, hattâ zevkini doyum için para da verir.

Başkalarını kandırmaktan zevk duyan birine, (Parasız kandırıyor) diye saygı duyulur mu?

Birinin ayakkabısını saklayıp onu aratmaktan zevk duyana, parasız yapmış olduğu için saygı duyulur mu?

(Parasız sadistlik yapıyor, özveride bulunuyor) diyerek şeytana saygı duymak yada ona tapmak kadar yanlış başka bir şey olur mu?

Bir önceki yazımız olan Getirilen din başlıklı makalemizde getirilen hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.