Anasayfa » Bazı sûrelerin fazileti » Bekara sûresinin fazileti

Bekara sûresinin fazileti

Sual: Bekara sûresini okumanın fazileti nedir?
CEVAP
Bekara sûresini okumak oldukça faziletlidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Her şeyin zirvesi vardır. Kur’anın zirvesi ise Bekara sûresidir. Gece okunursa, üç gece, gündüz okunursa, üç gün o eve şeytan gelemez.) [Ebu Ya’la, Taberani]
(Bekara sûresinin her âyetiyle seksen melek inmiştir. “Allahü lâ ilâhe illâ hüvel Hayyül kayyum” Arşı ala katından çıkarılarak vasıl edilmiştir.)
[İ.Ahmed]
(Kur’an sûrelerinin efdali Bekara sûresi, Bekara sûresinin âyetlerinin en büyüğü de Âyetel-kürsi’dir. Şeytan, Bekara sûresi okunduğunu duyduğu evden çıkar gider.)
[Ramuz]
(Cinnilerin azılılarına Bekara sûresindeki şu âyetlerden daha şiddetli gelen bir şey yoktur. “Ve ilâhüküm ilâhün vâhidün” den itibaren iki âyet.)
[Deylemi]

(Evinizi kabre çevirmeyin, namaz kılın. Şeytan Bekara sûresi okunan evden kaçar.) [Müslim]
(Kelamların seyyidi Kur’andır, Kur’anın seyyidi de Bekara sûresidir, Bekaranın seyyidi de Âyet-el-kürsi’dir.)
[Deylemi]
(Kur’anı okuyun. Zira Kur’an kıyamette okuyanlarına şefaat etmek için gelir. İki parlak sûre olan Bekara ve Âl-i İmran sûresini okuyun. Zira bu iki sûre, kıyamette iki parça bulut, iki gölgelik yada saf bağlamış iki grup kuş benzer biçimde okuyanlarını ve hükümleriyle amel edenleri korumak için çaba sarfetmek için gelir. Bekara sûresini okumaya devam etmek bolluk, terk etmek ise hasrettir. Tembel olan, bunu sürekli okumaya güç yetiremez.)
[Müslim]
(Bekara sûresini okuyan hiç kimseye Cennette bir taç giydirilir.)
[Beyheki]

Bir önceki yazımız olan Ateistin sorularına cevap başlıklı makalemizde ateistin, cevap ve sorular hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.