Anasayfa » Bazı sûrelerin fazileti » A’raf sûresi

A’raf sûresi

Sual: A’raf sûresinin önemi nedir?
CEVAP
Kur’an-ı kerimin yedinci sûresidir, 206 âyet-i kerimeden meydana gelmiştir.

Kıyamet günündeki hesaptan sonrasında, sevabları ve günahları eşit olanlar A’raf denilen yerde bekleyecekler, fakat orada sürekli kalmayacaklardır. Peygamber efendimiz, onların Cennete girmesi için şefaat edecektir. 46.-50. âyet-i kerimelerde A’raf’ta bulunanlardan bahsedilmiş olduğu için, bu sûreye A’raf sûresi denmiştir.

Ek olarak sûrede, itikada ve öteki dini hükümlere ilişkin birçok esas bildirilmekte, bazı peygamberlerin kıssaları, ümmetlerinin halleri geniş olarak anlatılmaktadır.

A’raf ehliyle ilgili üç âyet-i kerime meali şöyledir:
(A’raf üstünde bir ekip kimseler vardır ki, onlar Aden ehlini yüzlerinin beyazlığıyla, Cehennem ehlini, yüzlerinin siyahlığıyla tanırlar. Aden ehline, “Selamün aleyküm” diye seslenirler. A’raf ehli [henüz] Aden’e girmemişler, fakat oraya girmeyi arzu ederler. Gözleri Cehennemliklere çevrilince, “Ey Rabbimiz! Bizi zalimlerle [kâfirlerle] birlikte Cehenneme koyma” derler. A’raf ehli, yüzlerini tanıdıkları, dünyadayken kâfirlerin ileri gelenlerine, “Çokluğunuz, kibriniz, size yarar vermedi” derler.) [A’raf 46–48]

Bir önceki yazımız olan En’am sûresi başlıklı makalemizde suresi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.