Anasayfa » Genel » Kur’anist denilen türediler

Kur’anist denilen türediler

[Asya Mücahitleri denilen birileri, Avrupa Kur’anistlerine cevap olarak yaptıkları yorumları, mail gruplarının yanı sıra bize de göndermişler. Aynen yayınlıyoruz.]

Biz müslüman Kur’anistiz diyen misyonerler diyor ki:

21. Asrın Müceddidi Kur’anizmdir. Kur’anizm, Hak’tan gelen yeni informasyon, ışık ve elçiliğin içsel kişisel ve global ismidir.
YORUM
Kur’anizm yeni mi çıktı, eskiden de var mı idi? Kur’anizm daha ilkin niye müceddid olmadı da 21. Asırda oluyor? Kur’anizm nerede saklı idi de 14 asırdan beri ortaya çıkmadı da yeni çıktı? Bu saçmaları söyleyenin sarhoş olması lazım. İkinci büyük yanlış ise Kur’anizm tabiridir. 14 asırdır hiçbir İslam âlimi bu tabiri kullanmamıştır. Bu bir bid’attir. Her bid’at sapıklıktır. İzm’ler, liberalizm, komünizm, faşizm şeklinde beşeri ideolojileri gösterir. Tanrı’ın koyduğu nizama din denir. İzm’leri insanoğlu kurmuştur. Dinde reformcular, çoğu zaman şu tabirleri oldukça kullanırlar:
İslam düşüncesi, İslam nazariyesi, Kur’an düşüncesi, Kur’an felsefesi, Kur’anizm.
Bu şekilde söylemek, İslam âlimlerinin bildirdiklerine nazaran küfürdür.

Kur’anist diyor ki: Tanrı’ın ideolojisi Kur’anizmdir.
YORUM
Tanrı ideolojisi demek de küfürdür. İde: İnsan zihninin bir mevzuda haiz olduğu fikir, tasarım anlamına gelir. İdeoloji: Kendi içinde bütünlüğü olan düşüncelerin tamamı. Kapitalizm, komünizm, faşizm birer ideolojidir. Tanrı düşüncesi, Tanrı felsefesi, Tanrı ideolojisi demek küfürdür. Şu demek oluyor ki bu şekilde söyleyenin kâfir bulunduğunu İslam âlimleri açıkça bildiriyor.

Kur’anist: Asrın mehdisi ortaya çıktı. Fakat o dünyayı düzeltene kadar kendini gizleyecek.
YORUM
Aşağıda tüp bebek halinde derken, burada ise ortaya çıktı diyorsunuz. Bu mevzuda İslam âlimleri sayısız eserler yazmıştır. Asla biri o kendini gizleyecek dememiştir. İbni Hacer-i Mekki’nin Alamat-i Mehdi, imam-ı Süyuti’nin El-Burhan ve imam-ı Şarani’nin Muhtasar-ı Tezkire-i Kurtubi kitaplarında iki yüze yakın Hazret-i Mehdi’nin alameti bildirilmektedir. Babasının adı kendi adı her şey bellidir. Peygambere mi inanalım yoksa Avrupa markalı Kur’anistlere mi? Dediğimiz şeklinde iki yüz alameti vardır. Hiçbir alameti gizli saklı dediğiniz kimselere de uymamaktadır.

Kur’anist: Lenin, Stalin, Karl Marx ve Darwin şeklinde inkârcı ve materyalistler “Büyük Deccal”i temsil der. Ehl-i sünnet kabullerine uysun uymasın bu bir vakıa değil mi?
YORUM
Dinde ehl-i sünnet ölçü değil mi? Siz ehl-i sünnet değilsiniz o şekilde mi? Buna intakı hak derler. Stalinin ve Leninin büyük deccal bulunduğunu kim söylemiş oldu size? Deccalin vasfını Resulullah bildirmedi mi? Siz Resulullaha mı inanıyorsunuz, yoksa misyonerlere mi?

Kur’anist: 21. Asrın deccalı da İsrail’den çıkacaktır.
YORUM
Siz hep gaybdan haber veriyorsunuz. Kur’anda Tanrı’tan başka gaybı kimse bilmez buyuruluyor. Siz iyi mi biliyoruz diyorsunuz? Sizin kitabınız ayrı mı?

Kur’anist: Şeytan Âdem’e secde etmemekle, âciz olmayan Tanrı’ı –bir manada- aciz bıraktı.
YORUM
Şeytan Tanrı’ı iyi mi aciz bırakabilir? Müslüman iseniz, bu söz için tecdidi inanç gerekir.

Hazret-i İsa’ya tüp bebek diyenler
Kur’anistler diyor ki:
Tanrı’ın esin etmesi ve dinsel ve bilimsel işaretlerin göstermesine nazaran 1990’da Hazret-i İsa yeryüzünde tüp bebek olarak bedenlenip ve gökten ruh olarak cismine binip 2020’de ortaya çıktıktan sonrasında, 2060’da dünyamızı terk edecektir.
YORUM
Hazret-i İsa’nın 1990’da tüp bebek olarak büyümüş olduğu hangi kitapta yazıyor? Bu kadar safsata olur mu asla? Demek 18 yıl sonrasında dünyaya gelecek? Siz Yehovacı mısınız yada hangi misyonersiniz?

Kur’anist: Avrupa ve ABD’daki tüp bebeklerden biri Hazret-i İsa olacaktır.
YORUM
Sizde asla Tanrı korkusu yok mu? Tüp bebek, bir yumurta ve bir spermden meydana gelir. Bu tüp bebeğin yumurtasını kim verdi, spermini kim verdi? Yahudiler hâşâ ona piç dedi, fakat sizin iftiranız Yahudiden de daha kötüdür. Hazret-i İsa gökten inmeyecek mi? Bu tüp bebeği nereden çıkardınız?

Kur’anist: Sperm Bankası’ndan bir adam bir de hanım tohumu alınır. Bu tohum kiralık bir anneye aşılanır. Alın size Hazret-i İsa olacak annesiz ve babasız bir çocuk!
YORUM
Hâşâ bu şekilde doğan çocuk piç olur. Hem buna Hazret-i İsa iyi mi denir? O spermin sahibi yok mu? O yumurtanın sahibi yok mu? Bilinmeyince anasız babasız İsa mı denir? Kur’anda açıkça onu göğe kaldırdık diyor. Sen niye tüp bebek hayata geçirmeye çalışıyorsun?

Kur’anist: Kim bilir hal böyle olunca meydana getirilip kiliseye bırakılan kaç tane çocuk vardır. İşte Hazret-i İsa da bu çocuklardan biri olacak. İşte bu şekilde haberleri sadece Tanrı’tan informasyon, ışık ve elçilik alanlar verebilir.
YORUM
Tanrı İsa gökten inecek diyor, siz kiliseden tüp bebek olarak bir Hristiyan tohumu olacak diyorsunuz. Siz Yahudi’den de kötüsünüz. Onların kestiği hayvan yenir, sizinkiler leş olur.

Kur’anist: Müslümanlıkla Hristiyanlığın şu demek oluyor ki iki dinin birleştirilmesi niye mümkün olmasın ki?
YORUM
İki değişik din birleşmez. Eğer Hristiyanlar Müslüman olacak deniyorsa, buna iki dinin birleşmesi denmez. Hristiyanlar Müslüman olacak denir. Global diyalogcular onları Müslüman yapmak istemiyor. İki dini, hatta üç dini birleştirecekler. İki yada üç din birleşince ortaya çıkan karışıma ne isim verilecek?

Kur’anist: Avrupa ve Amerikan halkı, kâfir bir millet değil, dâvete muhtaç bir ümmettir.
YORUM
Şu demek oluyor ki Hristiyanlar kâfir değil o şekilde mi? Davete muhtaç kâfirlerdir. Diyelim çağrı ettik Müslüman oldular. Fakat daha ilkin kâfir değil miydiler? Kâfire kâfir denmez mi? Iyi mi bir misyonerlik bu?

Kur’anist: Hem bu zamandaki Hristiyan olduğu kabul edilen milletler dahi bugün tam Hristiyan değildir. Gerçek Hristiyanlık ile, bozulmuş Hristiyanlık içinde beklemektedir.
YORUM
İslamiyet erişince artık Hristiyanlık kalır mı? (Tanrı indinde hak din sadece İslam’dır) âyetine inanmıyor musunuz? Gerçek Hristiyanlık hak mı idi? Hak idiyse, hak din var iken Tanrı niye İslamiyet’i gönderdi? Niye hak din sadece İslamiyet’tir dedi?

Kur’anist: Meryem oğlu Hazret-i İsa, babasız olarak tüp bebek mucizesi ile meydana gelmiştir.
YORUM
Tüp bebekteki sperm nereden geldi? Siz Kur’anı yalanlamakta Yahudileri de geçtiniz. Kur’an diyor ki:
(İffetini korumuş olan, İmran kızı Meryem’e ruhumuzdan üfledik.) [Tahrim 12]Tanrı ona üfledik diyor, siz ise tüp bebek diyorsunuz, Tanrı’ın bildirdiğinin aksini söylemek elçilik mi, dinsizlik mi? Tanrı Ol diyince olur. Hâşâ niye tüp bebeğe gereksinim duysun ki?

Bir önceki yazımız olan Resulullah Kur’anı açıkladı başlıklı makalemizde resulullah hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.