Anasayfa » Genel » Hadisi Kur’ana arz etmek

Hadisi Kur’ana arz etmek

Sual: Bir yazar, (Ebu Hanife’nin, Mâlikî’nin elinden öperim, fakat yanlışlarını da söylerim. Müslim diye biri yada Buhârî diye biri çıkıyor, bir hadis yazıyor. Kaynakları ne kadar sağlam olursa olsun, ben o hadisi Kur’ana arz etmedikçe kabul etmem. Her ikisindeki bazı hadisleri Kur’ana arz ettim, uydurma bulunduğunu gördüm) diyor. Buhârî ile Müslim, Ehl-i sünnet âlimlerinin tamamınca en sağlam iki hadis kitabı değil midir?
CEVAP
Elbet Ehl-i sünnet âlimlerine gore en sağlam iki hadis kitabıdır. Mezhepsize, Vehhabi’ye ve İbni Sebeci’ye gore sağlam değildir. O yazarın bunlardan biri olduğu kesindir. Ehl-i sünnet olsaydı, bu şekilde söylemesi imkânsızdı.

Ehl-i sünnet âlimleri, bu iki zatın hadis kitabına, (Sahihayn) adını vermişlerdir. Sahihayn, Kur’an-ı kerimden sonrasında, doğru oldukları, tüm İslâm âlimleri tarafınca onaylama edilmiş olan altı hadis kitabından Sahih-i Buhârî ile Sahih-i Müslim‘in ikisine birden verilen isimdir. İslam âlimleri, sahih derken, bu bid’at ehlinin uydurma demesinin asla önemi olmaz. Mezhepsizlerin Ehl-i sünnet âlimlerinin yoluna uymadıkları açıkça görülüyor.

(Müslim diye biri), (Buhârî diye biri) demek, kısaca alelade iki insanoğlunun adını söyler şeklinde söylemek oldukca çirkindir, Ehl-i sünnet olana yakışmaz. (İmam-ı Müslim hazretleri), (İmam-ı Buhârî hazretleri) yada (rahmetüllahi aleyh) demek gerekir. Bu tarz şeyleri basit biri şeklinde göstermek, mezhepsizlere, bilhassa de İbni Sebecilere özgü bir taktiktir.

İmam-ı Muhammed Buhârî hazretleri, hadis âlimlerinin lideridir. 300 bin hadis ezberlemiştir. (Benim söylemediğimi hadis olarak bildiren, Cehennemde oldukca acı azap görecektir) hadis-i şerifinin dehşetinden oldukca korkmuş olduğu için, 600 bin hadis arasından bir tek 7275’ini seçerek Sahih-i Buhârî isminde kitabına almıştır. Her hadisi yazacağı vakit, gusül abdesti alıp, iki rekât namaz kılar, istihare ederdi. Buhârî-yi şerif’i 16 senede kılı kırk yararak dikkatle yazmıştır. Bu şekilde büyük bir hadis âliminin kitabında uydurma hadis bulunduğunu söyleyen, deli yada bilgisiz değilse, ne olursa olsun art niyetlidir.

İmam-ı Ebül-Hüseyin Müslim Nişapurî hazretleri de, İmam-ı Buhârî hazretleri şeklinde büyük bir hadis âlimidir. Cami-us-sahih ismindeki kitabındaki 7275 hadisi, 300 bin hadis-i şerif arasından seçmiştir. Buhârî’den sonrasında, Müslümanların en kıymetli temel kitabıdır.

Bu iki büyük zata suizan etmek kadar büyük sapıklık olmaz. İmam-ı Buhârî yada İmam-ı Müslim hazretleri şeklinde hadiste otorite olan bu büyük hadis âlimleri, hem de, asr-ı saadete yakın olan o zamanda, bir hadisi Kur’ana arz etmesini yada o hadisin Kur’ana aykırı olup olmadığını bilmezse, mezhepsizler, İbni Sebeciler nereden biliyor?

Bir önceki yazımız olan Kur’ana göre namaz başlıklı makalemizde namaz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.