Anasayfa » Ahlak bilgileri » Sadakat göstermek

Sadakat göstermek

Sual: İnsanlarda sadakat da kalmadı. Yalvara yakara bir işe giriyor. Yerini birazcık sağlamlaştırınca, çalmış olduğu kurumun aleyhine konuşuyor. Bir köpek kadar sadakat gösteremiyor. Sadakat da mı öldü?
CEVAP
Bozulma her sahada oluyor. Sadece her insanın bozuk, her insanın fena bulunduğunu söylemek doğru olmaz. Dinimizde, sadakatin önemi oldukca büyüktür. Her işin düzen ve intizamı sadakat iledir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Sadakat iyiliğe, iyilik Cennete götürür.) [Müslim]

Bir kurum, işi olmayan bir kimseyi işe almakla, ona bir iyilik etmiş olur. İşe girmesine vesile olanlara yakarış ve teşekkür etmek gerekir. Teşekkür etmeyen nankördür. Allahü teâlâ, (Şükrederseniz, nimetlerimi artırırım. Nankörlük ederseniz, azabım oldukca şiddetlidir) buyuruyor. (İbrahim 7)

Peygamber efendimiz de, (Kendisine meydana getirilen iyiliği anmak şükür, gizlemek ise nankörlük olur) buyuruyor. (Ebu Davud)

Çalmış olduğu yerin idarecilerini kötülemek, dedikodu etmek nankörlük olur. Yemek yemiş olduğu sofraya bıçak saplamak kadirşinas bir hiç kimseye yakışmaz. İşinden yada idarecilerinden memnun olmayan ayrılabilir. Kıtmir adlı bir köpek, sahibine sadakatinden dolayı, birçok insanoğlunun yoksun kalmış olduğu nimete kavuşuyor, Cennetlik oluyor.

Bir önceki yazımız olan Sabır başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.