Anasayfa » Genel » Kimyevi değişmeler

Kimyevi değişmeler

Sual: Biz Avrupa’da yaşıyoruz. Domuz yağından meydana getirilen sabunları ve şarap sirkelerini kullanmak caiz midir?
CEVAP
Kâfir Müslüman olunca tertemiz olduğu, hatta günahları sevaba çevrildiği şeklinde, şarap da, tamamen sirkeye dönüşünce, damlası haramken, tertemiz sirke olur. Kaliteli üzümlerden meydana getirilen bir şarabın, sirkesi de kaliteli olur. El-fıkhü alel mezahibil-erbea kitabında bildirilen bir hadis şerifte, (En iyi sirke, şaraptan yapılandır) buyuruluyor. (Beyheki)

Şarap sirke hâline, domuz yağı da sabun hâline dönüşünce temiz olur. Tüm kimyasal değişmeler böyledir. (Redd-ül-muhtar, Tahtavi, Dürer, S. Ebediyye)

Azılı bir kâfir Müslüman olunca, tüm günahları affedilir, tertemiz bir Müslüman olur. Hatta günahları sevaba çevrilir. (Furkan 70)

Kahramanlığı, yiğitliği meşhur bir kâfir Müslüman olunca, kahraman bir Müslüman olur. Hazret-i Ömer, tek başına Resulullah efendimizi öldürmeye giden gözü kara biriydi. Müslüman olunca, Kâbe’ye gelip açıktan yakarma etti. Hepimiz gizli saklı hicret ederken, o gündüz açıktan gitti. Giderken de haber verdi. (Anasını ağlatmak, karısını dul bırakmak isteyen var ise gelsin) diye meydan okudu. (Mirat-ı kâinat)

Sual: Domuz yağından yada necasetli yağlardan sabun yapılırsa, bunlar temiz olur mu, kullanılabilir mi?
Yanıt:
Necasetli yağ, leşin ve necis hayvanın, domuzun yağı, sabun yapılınca temiz olur. Tüm kimyevi değişmeler böyledir. Necis su ile yapılmış fırında ekmek pişirilebilir. Necis toprakla meydana getirilen küp şeklinde şeyler, fırından çıkınca temiz olur.

Bir önceki yazımız olan Domuzun derisi de necistir başlıklı makalemizde derisi, domuzun ve necistir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.