Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Hayalet var mıdır?

Hayalet var mıdır?

Televizyonda, internette, gazetelerde gördüğümüz hayalet haberleri, resimleri, videoları ne kadar doğru, ne kadar gerçek merak konusu. Kimi insanlar hayaletleri birilerinin uydurmacası, gördüklerini yanlış yorumlaması olarak nitelendirirken kimileri de var ki hayalet kavramına inanıp araştırır, okur ve onlarla ilgili sosyal medyalarda paylaşımlarda bulunur. Sadece bu devirde değil, yüzyıllardır insanların aklında bulunan, cevabı hala getirilemeyen önemli sorulardandır hayaletler. Zaten çoğu şehirde ve semtte bir hayalet söylentisi bulunur. Fakat asıl soru şu ki bir sürü teknolojik gelişmenin bulunduğu 21.yy’a gelmişken, yapılabilecek bir çok şey varken neden hâlâ hayalet hikayeleri, insanların merakını çekmekte ?

Nedeni çok basit. Öleceğimizi biliyoruz ve bilim hala ölümsüzlüğün sırrına ulaşabilmiş değil. Hayaletler ise bize fiziksel ölümün ötesinde de bir yaşamın olduğunu fısıldıyorlar. Ne kadar korkunç olurlarsa olsunlar hayaletlerle ilgili filmler izliyoruz, hikayeler okuyoruz ve yeri geliyor bunları birbirimize de anlatıyoruz.

Hayaletler günümüzde iki farklı şekilde açıklanmaktadır; bilimsel ve spritüel. Bilim insanları bu konuyu insanların izledikleri filmlerden etkilenip bunların bilinçaltlarına yerleşmesiyle ortaya çıkabilecek durumlar olarak açıklar. Bilinçaltına yerleştikten sonra insanların boşluklarına gelen bir anda veya bazen insan vücudu uykuda olmasına rağmen uykuda olduğunu kabul etmez, bu gibi durumlarda ortaya çıkan durumlar olarak niteler. Bunun yanı sıra evde duyduğumuz tıkırtılar, evdeki eşyaların gece-gündüz sıcaklık farkından dolayı büzüşüp genleşmesiyle oluşan seslerden ibaret olduğu bilimsel gerçekliği olan olaylardır. Spritüel çevrelerce ise ölümden sonra bedenden ayrılan ruh dünyaya ve gerçekliğe çok bağlı ise dünya da sıkışıp kalmaktadır. Buna bazen ölen kişinin bir eşyası da neden olabilir bazen de tamamen duygusal sebeplerde neden olabilmektedir. Bu durumda ise ruh öteki dünyaya gitmeye ikna edilmelidir. Bu işlemler belirli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Peki tüm bu anlattıklarımızdan sonra hayaletler var mıdır sorusuna gelirsek, Bu soruya bilim kesinlikle hayır derken ve bunun açıklamasını yaparken, spritüel uzmanlar var olduğunu söylemektedir. Dünya üzerinde yaşanan bazı olaylar ve hayalet gördüklerini söyleyen binlerce insan vardır. Bu olayı kendi içimizde karar vermemiz gereken bir olay olarak kabul etmek en iyi durumdur.

Bir önceki yazımız olan İslamiyet başlıklı makalemizde din, islam ve islamiyet hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.