Anasayfa » Genel » Kur’anda çelişki olmaz

Kur’anda çelişki olmaz

Ateist diyor ki:
Sual:
Kur’anın bazı âyetleri niye çelişkilidir?
CEVAP
Bir karıncayı yaratmaktan aciz birinin, kâinatı bir düzen içinde yaratan ve devam ettiren Yaratıcıya bu şekilde söylemesi ne kadar ahmaklıktır. Bu koca kâinatı görüyorlar da, bunun bir yaratıcısının bulunduğunu kabul etmiyorlar.

Tanrı’ın kelamında tenakuz [çelişki] olmaz. Cenab-ı Tanrı buyuruyor ki:
(Eğer o [Kur’an-ı kerim] Tanrı’tan başkası tarafınca [gelmiş] olsaydı, normal olarak onda tutarsız [uyumsuz] oldukça şey bulunurdu.) [Nisa 82]

Eshab-ı kiramdan birkaç zat, bir âyet-i kerime üstünde değişik yorumlar yaparken, Resulullah efendimiz çıkageldi ve buyurdu ki:
(Sizden önceki ümmetler, Tanrı’ın gönderilmiş olduğu kitabı yanlış yorumladıkları için helak olmuştur. Bu Kur’anın bir kısmı, öteki bir kısmına zıt değildir. Anlayamadığınız bölgeleri bilenlerden mesele!) [İ. Ahmed]

Peygamber efendimiz, kimseden bir şey öğrenmemiş, asla yazı yazmamış iken ve geçmişlerden ve etraftakilerden haberi olmayan insanoğlu içinde hasıl olmuş iken, Tevrat’ta ve İncil’de ve tüm başka kitaplarda yazılı şeyleri bildirdi. Geçmişlerin hâllerinden haber verdi. Her dinden, her meslekten ileri gelenlerin hepsini hüccet ve burhanlar ile susturdu. En büyük mucize olarak Kur’an-ı kerimi ortaya koydu. Allahü teâlâ, Resulüne buyuruyor ki:
(Sen [Kur’an gelmeden] ilkin bir kitap okumuş ve elinle onu yazmış değildin. Eğer öyleki olsaydı müşrikler, [Kur’anı başkasından öğrenmiş veya önceki semavi kitaplardan almış] derler ve [Yahudiler de, Onun vasfı Tevrat’ta ümmidir, bu ise ümmi değil diye] şüpheye düşerlerdi.) [Ankebut 48]

Kur’an-ı kerimde çelişki yoktur ve olması imkansız. Kur’an-ı kerim, her cahilin kolayca anlayacağı rahat bir kitap değildir. Kur’an-ı kerimin tercümesini okuyup da, yargı çıkarmaya çalışmak oldukça yanlış olur.

Bir önceki yazımız olan Dinimizle ilgili çeşitli sorular başlıklı makalemizde dinimizle, ilgili ve sorular hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.