Anasayfa » Genel » Müminlerin anneleri

Müminlerin anneleri

Sual: Âlim bir babanın, (Oğlum mürted oldu) söylediği bir Ondokuzcu, Resulullah efendimize saygısızca ismiyle hitap etmiş olduğu benzer biçimde, Hazret-i Âişe validemize de ismiyle hitap ediyor. Bu Ondokuzcular Kur’ana inanmıyorlar mı?
CEVAP
Evet, (Yalnız Kur’an) diyenler benzer biçimde, onlar da Kur’an-ı kerime inanmazlar. Allahü teâlâ, Kur’an-ı kerimde her peygambere ismiyle hitap etmiş olduğu hâlde, Peygamber efendimize ismiyle değil, (Habibim), (Resulüm) benzer biçimde güzel ifadelerle hitap etmiştir. Buna karşın, bilhassa ABD’daki Ondokuzcular, (O da beşerdir, o da insandır) diyerek Resulullah’a ismiyle hitap etme saygısızlığında bulunuyorlar. Normal olarak beşerdir, insandır, fakat (Seyyid-ül beşer) kısaca, tüm insanların efendisidir. Tüm peygamberlerin en üstünüdür. Bir hadis-i şerif:
(Kıyamette ben, tüm insanların seyyidiyim, efendisiyim.) [Buhârî, Müslim, Tirmizî]

Kur’an-ı kerimde, (Resulullah’ın zevceleri müminlerin anneleridir) buyuruluyor. (Ahzab 6)

Eğer Ondokuzcular, Kur’ana hakikaten inansalardı, annelerine ismiyle hitap etmez, (annemiz) yada (validemiz) derlerdi. Anneyle evlenilmez, anneye ismiyle hitap edilmez. Hele o anne, âlemlere rahmet olarak gönderilen kâinatın efendisinin hanımı ise, ona iyi mi ismiyle hitap edilir? Niçin radıyallahü anha denmez? Bu, Tanrı’a ve Onun bildirdiği Kur’an-ı kerime meydan okumaktan başka nedir?

Kur’an-ı kerime inansalardı, (Kur’anı biz indirdik, onun koruyucusu da biziz) âyetine inanırlardı. İnanmadıkları için, peygamber dedikleri Rashat Khalife benzer biçimde, (Tevbe sûresine iki âyet ilave edilmiştir) diyorlar. Kur’an-ı kerime inansalardı, bunu asla söyleyemezlerdi.

Birçok âyette, (Resulüme uyun!) buyurulduğu hâlde, hiçbir hadis-i şerifi de kabul etmezler. Kur’an-ı kerime inanmaları görünüştedir, aldatmacadır. Bunlar, âyetleri tevil edip, Kur’an-ı kerimi kendi bozuk zihniyetlerine uydurmaya emek harcayarak, (Bakın biz Kur’andan söylüyoruz) derler. Dinimizdeki dört delili kabul etmeyenlerden uzak durmak gerekir.

Bir önceki yazımız olan Hadisi Kur’ana arz etmek başlıklı makalemizde etmek ve hadisi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.