Anasayfa » Genel » Peruk kullanmak

Peruk kullanmak

Sual: Hanımların, insan yada hayvan kıllarından ya da naylondan yapım edilmiş perukları kullanmaları dinen mahzurlu olur mu?
Yanıt:
Kadının, insan saçını, kendi saçı arasına örerek birleştirmeyip de, kendi saçına iplikle, bez şeritle bağlamasının ve hayvan kılları eklemesinin haram olmadığı, İbni Âbidîn, Hadîka ve Fetâvâ-i kübrâda yazılıdır. İnsan ve hayvan kılından, naylon benzer biçimde ipliklerden yapılmış olan, peruk denilen takma saçları ve kirpikleri kullanmak caiz olduğu anlaşılıyor ise de, gerekseme ile ziyneti birbirine karıştırmamalıdır. İhtiyaç için caiz olan şeyi, süs, gösteriş için takmak caiz değildir. Erkekler içinde başını açmak zarureti olduğu vakit, kadının başını ve kendi saçlarını peruk takarak örtmesi caiz ve lazım olur. Yoksulluk olunca, avret yerlerini mümkün olan her şeyle örtmek lazımdır. Günahı yalnız saçını vermiş olana ve bakanadır. İnsanın saçını ve herhangi bir organını satması haramdır. Peruk takarak sokağa çıkmak, fakirlik olmadan caiz değildir. Bu sebeple bayanların yabancılara süslenmeleri haramdır.

Sual: Adamın peruk takması caiz mi?
CEVAP
Abdeste ve gusle engel eğer olmazsa caizdir.

Bir önceki yazımız olan Gözlere sürme çekmek başlıklı makalemizde ekmek, gozlere ve surme hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.