Categories: Dini BilgilerGenel

İslamın Doğuşu

İslamın Doğuşu

İslam dini doğmadan önce insanlar bu zamanlarda bazı hayvan ve putlara tapıyorlardı. Kendi canlarını bu hayvanlara ve putlara bağışladıkları bile oluyordu.

İnsanların doğru yola girmeleri, gerçekleri öğrenebilmeleri için ve kötü yoldan kurtarabilmek için Allah, peygamberlerle birlikte dinleri insanlara göndermiştir.

Allah’ın gönderdiği son din olan İslam dini, son peygamber Hz.Muhammed ile insanlara ulaştırılmıştır. İslam dinin temel ilkeleri,buyrukları, yasakları Cebrail aracılığıyla Peygamber Efendimize suhuflar halinde gönderilmiştir. (Sonradan Hz.Ebu Bekir zamanında kitap haline getirilmiş ve Hz.Osman zamanında da çoğaltılmıştır.)

İslam Dininin temeli altı ilkeden oluşur ve buna da imanın şartları denir. Bunlar Allah’ın varlığına ve birliğine iman, Meleklere iman, Allah’ın gönderdiği kutsal kitaplara iman(Tevrat, İncil, Kur-an ve Zebur), peygamberlere iman, ahirete iman(bütün canlıların öldükten sonraki gideceği ezeli hayat), kadere imandır(Allah’ın önceden,olacakları bilip takdir etmesi). Bu altı temel ilkeyi gerçekten ve kalpten kabul eden ve inan kişiler vazifelerini yerine getirmiş olur. Bunlar ibadet olarakta bilinir ve Allahın var olduğuna ve bir olduğuna, Hz. Muhammed’in onun kulu ve elçisi olduğunu idrak etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, ve yeterli derecede kaynağı bulunduğunda yani maddi bakımdan yeterli düzeyde bulunduğunda hacca(Kabe’ye) gitmektir. Ancak ve ancak bunları kabul eden, benimseyen ve kalpten inanan kişiler, gerçekten Müslüman sayılır.

İslam dininde bir diğer önemli konu ise ahlaktır.İbadetlerimizi yerine getirirken aynı zamanda güzel bir ahlaka sahip olmamız emrolunmuştur. Yaptığımız ibadetlerin gösteriş için değilde sadece Allah’ın hoşnutluğunu kazanabilmek ve tevazu içinde olması gerektiği dile getirilmiştir.

İslam aynı zamanda sadece Müslüman olan kimselere değil; bütün insanlığa gönderilmiştir ve evrenseldir. Kuran-ı Kerime dayalı ilkelerden oluşur ve sünnetler(Hz.Muhammed’in yaptığı işler,sözleri) sayesinde ilkeleri gayet açık bir hale getirilip yorumlanarak zenginleştirilmiştir.

Bir önceki yazımız olan İslam’da Hicret başlıklı makalemizde İslam’da Hicret hakkında bilgiler verilmektedir.

cennetin-bahcesi

Share
Published by
cennetin-bahcesi

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago