Hoşgörülü rumuzlu birinin sorguları:
Sorgu:
Hoşgörüye karşı çıkmakla ittihad-ı İslam’a ve (Müminler kardeştir) âyetine uyulmamış olur. Kiliseye gitmeye, âyinlere katılmaya tepki göstermek hoşgörüyü baltalamaz mı?
CEVAP
Bu tepkinin ittihad-ı İslam’la ve müminlerin kardeş olmasıyla ne alakası vardır ki? Hristiyanlar Müslüman mı da onlarla ittihad-ı İslam için çalışacağız? Hristiyanlara kucak açmakla ittihad-ı İslam iyi mi gerçekleşir ki? Hristiyanlarla Müslümanları birleştirmek için çalışmak, domuz sütüyle koyun sütünü karıştırmaya benziyor. Bu karışıma da süt denir, fakat koyun sütü denmez. Domuz sütüne koyun sütü katılırsa, domuz sütüne zarar gelmez. Fakat koyun sütüne domuz sütü katılırsa, artık o, koyun sütü olmaktan çıkar, hepsi necis olur. İttihad-ı İslam, Müslümanlar içinde olur. Mümkünse, ilkin yetmiş bölüme bölünmüş Müslümanları tek doğru fırkada birleştirmek gerekir. Müslümanlar içinde birlik sağlamadan iyi mi gayrimüslimlerle birlik sağlanacak ki? Hem onlarla ne birliği sağlanır ki?

Sorgu: Artık internetle kötülüğe ulaşmak oldukça kolay, bu kötülükler dinlere yaşam hakkı tanımadığı için, ayakta kalmak isteyen dinler, hoşgörüden yana olmak zorunda değil midir?
CEVAP
Dikkat edin, dinler deniyor. Hak din bir tane değil mi? Bâtıl dinlerin ayakta kalması bizi niçin ilgilendiriyor ki? Hristiyanlar, Müslümanlığı yok etmek için, dinsizlerden daha oldukça çalışıyorlar. Hristiyanların misyoner teşkilatı var, ateistlerin bu şekilde bir teşkilatı yok. Eskiden zimmî olanlar vardı. Devletin gölgesinde yaşadıkları için, hoşgörü ehemmiyet taşırdı. Zimmî olmayanlara o şekilde bir hoşgörü zararı olan olur. İyi idame ayrı, onun küfrünü hoş görmek ayrıdır.

Sorgu: Dini, imanı yok eden TV programları yok mu? İçki ve fuhuş moda hâline gelmedi mi?
CEVAP
Hoşgörü olunca bu programlar kalkacak mı? Misyonerlik bitecek mi? Papaz, günah çıkarttığına gore, içkinin, fuhşun onlar için ne sakıncası olur ki? Hem kâfire günah yoktur. Ilkin inanç etmesi gerekir. Acaba onlar bu günahlardan vazgeçirmeye mi, yoksa Müslümanları onlardan halletmeye mı çalışıyorlar?

Sorgu: İçki, fuhuş şeklinde olumsuzluklar, dinlerden uzaklaşmayı göstermiyor mu?
CEVAP
Hâlâ dinler deniyor. Bâtıl dinlerin bizimle ne ilgisi vardır? Allahü teâlâ o dinleri nesh etti, Hak din olarak İslam’ı getirdi. Hâşâ o dinleri nesh etmeyip, gereksiz yere mi İslamiyet’i getirdi? İslam’la öteki dinler karşılaştırma kabul eder mi? İnsan, öteki dinlerden ne kadar uzaklaşırsa, o denli iyi olur. Bir dinsizin Müslüman olması mümkün, fakat Hristiyan’ın senelerdir alışmış olduğu bâtıl dinini bırakıp da, Müslüman olması daha zor olsa gerek.

Sorgu:
Kiliseler, havralar şeklinde camiler de boşaldı. Hurafeler dinleri sardı. Bunun için, dinler içinde yardımlaşma koşul değil mi?
CEVAP
Öteki dinlerde hurafe olması bizi niye ilgilendirir ki? Kendisi hak değil ki, içindeki bâtılları, hurafeleri temizleyelim? Domuz sütüne şarap katılsa, o şarabı çıkarabilsek, o süt temiz olur mu asla? Domuz sütünü necis icra eden şarap değildir, sütün kendisi necistir. Bir Hristiyan açık gezmese, içki içmese, zina etmese, yalan söylemese, kumar oynamasa, öteki kötülüklerin hiçbirini yapmasa, üstelik dünyanın her yerine cami yaptırsa Tanrı indinde makbul olur mu? Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Kâfirlerin cami yapmaları ve öteki tüm [iyi] işleri, boşa gidecek, Cehennemde sonsuz kalacaklar.) [Tevbe 17]

Sorgu: Hristiyanlarla anlaşıp omuz omuza çalışmamıza niye tepki gösterilir ki?
CEVAP
Ne anlaşması, hangi prensiplerde mutabık kalınacak? Bir ihtimal yalnız tek Tanrı inancı denebilir. Hristiyan, üç tanrı varken tek Tanrı’a inanır mı? İnansa bile Peygamberimizi, kitabımızı ve imanın öteki şartlarını kabul eder mi? Onlar, bizlere gölge etmesin, başka kayra istemeyiz. Misyoner faaliyetlerini durdursunlar yeter, fakat hoşgörülü bunu istemez. Zira onların misyonerlik faaliyetlerini tasvip ederek, bunu hizmet kabul ediyorsunuz. Ikimiz de onlarla omuz omuza çalışalım diyorsunuz. Hristiyanlar bizlere ne yardımı meydana getirecek? Tarihte görüldüğü şeklinde, hizmet perdesi altında Hristiyanlık propagandası yapacaklar. Esasen açıkça, (Esas gayemiz, dünyayı Hristiyan yapmaktır) diyorlar.

Sorgu: Ne o beni Hristiyan yapabilir, ne de ben onu Müslüman yapabilirim, bizim gayemiz, Hristiyanlarla el ele verip dinsizliği yok etmektir. Bunun neresi yanlış?
CEVAP
Bir insan Müslüman değilse, hangi dinden olursa olsun ne önemi olur ki? Bir insan ister Hristiyan, ister ateist olsun, ikisi de Cehenneme gidecektir. Yoksa bu husustaki âyetlere inanmayıp tarihsel mi diyorsunuz?

Hristiyan’la el ele verip, birkaç dinsizi Hristiyan yapınca faydası ne olacak? Onların tek gayesi, herkesi Hristiyan yapmaktır. Siz de onlarla el ele verip, dinini bilmeyen Müslümanları kurban ederek, Hristiyan dostlarınıza peşkeş mi çekeceksiniz? Yoksa reformcuların söylediği şeklinde, Hristiyanlığa hak din mi diyorsunuz?

Bir önceki yazımız olan Müşriklerle işbirliği başlıklı makalemizde birli ve riklerle hakkında bilgiler verilmektedir.

Cennet

Share
Published by
Cennet
Tags: goruluolmak

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago