Categories: Dini BilgilerGenel

Allah’a Şirk Koşmak

 Bizlerin bu dünyada yaşamasına vesile olup ta verdiği her bir nimetten aldığımız tek bir nefese dahi muhtaç olduğumuz yüce Rabbimizin adı ile yazıma başlamak istiyorum sevgili kardeşlerim. Yüce Allah buyuruyor ki; Bana şirk koşmak en büyük günahların en başıdır. Şirk iki çeşitten oluştuğunu anlatmak istiyorum dostlarım. Birincisi Allaha ortak koşmaktır. Bunlar Allahın yaratmış olduğu en küçük taştan bile kendini sorumlu tutmaktır. Ona saygısızlık edecek hareketlerde bulunmaktır. İkinci şirk ise Ondan başka bir tanrı olduğunu düşünüp ona tapmaktır.

Sevgili kardeşlerim günahların en büyüğü şirktir. Allaha şirk koşmaktan bizleri yüce rabbimiz korusun. Allaha şirk koşmuş ve ölmüş olan kişilerin gideceği tek yer cehennem çukurunun en derin yeridir. Allah’a inanmış kişi ölse dahi cehennem azabından kurtulacak cehennemlik olsa bile günahlarının cezasını çekip cennete girecektir. Ancak Allah’a şirk koşan kimseler cennetin yüzünü dahi göremeyecek havasını bile soluyamayacaktır. Ne kadar büyük bir acı kardeşlerim. Ne kadar büyük bir eksiklik cennet bahçesinin havasını soluyamamak ve bunu hiçbir zaman yapamayacak olmak. Evet, sevgili dostlarım Allah’a şirk koşarak yaşamak bile bir cehennem çukuru değil midir ve ona karşı gelerek nefes almak ciğerlere ateş salmaktır. Efendimiz S.A.V bir konuşmasında ümmetine şu şekilde seslenmiştir. Ey Müslümanlar ve iman edenler. Sizlere büyük günahların ilkini söyleyeyim mi? Sahabeler hep bir ağızdan – Evet Ya Resul Allah diyerek seslendiler. Büyük günahlardan en birincileri Allaha Şirk koşmak, anne ve babaya saygısızlık etmek onların sözlerini dinlememek ve yalan yere şahitlik yapmaktır. Yalancılık birçok günahla ortaktır. Yalan söylemekten kaçınalım sevgili dostlarım. Günü kurtarmak adına yalan söyleyerek ahret hayatımızı da tehlikeye atmayalım.

Peygamber efendimiz başka bir söyleşide ise şu şekilde konuşmuştur. Ey iman edenler. Şirk çok günahtır ancak küçük şirklerden de kaçınmanız gerekmektedir. Diyerek seslenmiş ve sahabelerden akılda soru işareti olmuş şekilde – Küçük şirk nedir Allahın Resulü onu hiç duymamıştık. Efendimiz S.A.V ise riyadır şeklinde karşılık vermiştir. Riya ise bu dünyadaki amelleriniz ile kimseye gösteriş yapmayınız diye buyurmuştur. Sizleri Yüce Rabbime emanet ediyorum sevgili dostlarım.

Bir önceki yazımız olan Allah'ın Sevgili Kulları başlıklı makalemizde Allah'ın Sevgili Kulları hakkında bilgiler verilmektedir.

cennetin-bahcesi

Share
Published by
cennetin-bahcesi

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago