Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Allah’ın Sevgili Kulları

Allah’ın Sevgili Kulları

Allah şüphesiz kendine iman edenleri ve emirlerine uyan insanları sever. Yüce rabbimiz bizlere verdiği emirlere şeksiz ve şüphesiz uyanlara ve diğer insanları uyarıp aynı peygamber efendimiz S.A.V gibi doğru yola sevk eden insanları sever. Yüce Allah’ın en önemli uyarısı dinimizin direği olan namazdır.

Genç yaşta namaza başlayıp Allaha iman edip ondan derman isteyen ve ondan af dileyen gençleri çok sever. Şüphesiz gençken kılınan namaz ile yaşlılıkta kılınan namazın sevabı aynı değildir. Kimse bilemez ki uzun seneler yaşayacağını namazını aksatıp nasıl olsa yaşlanınca kılarım diye ertelemek yanlış olur sevgili kardeşlerim. Allah şüphesiz ki bu insanları sevmez. Yüce rabbimizin buyurduğu en önemli uyarılardan biriside kimse ne zaman öleceğini bilmez bunu yalnızca Allah bilir o yüzden ölüm sizi bulana dek Allah’a kulluk görevlerinizi yapın şeklinde uyarmaktadır. Yüce rabbimiz bizi her konuda uyarmakta ve kötülükten kaçınmamızı istemektedir. Biz bunlara rağmen uymayıp halen kötülük yolunda ilerlemeye devam mı edeceğiz sevgili dostlarım. Bir başkasına kötülük yapmıyor olabilirsiniz fakat Allah’ın isteklerini yapmıyorsanız eğer kötülükte en baştasınız. Düşünsenize sevgili kardeşlerim Allah’ın sevgisini kazanmamış manevi yönden eksik bir insan iyi olsa ne olur Allah şüphesiz ki ona koşulsuz iman edenleri çok sever. Hoşgörülü olanları çevresine iyilik yapanları çok sever.

Yarattığı canlara merhamet edene oda merhamet eder. Hiçbir canlıya zarar vermeyiniz bu sebeple sevgili kardeşlerim. Allah’ın sevgisini kazanmak istiyorsanız bir yetimin başını okşayın. Bir yetimin sevgi eksikliğini giderin. Gerekirse çocukla çocuk olup onları mutlu edin. Hastaları ziyaret edip bir ihtiyaçları olup olmadığını sorun en önemlisi yardımsever olun. Allah yardımsever tüm kardeşlerimize kötü gün göstermesin sevgili dostlarım. Yüce rabbim her daim yanınızda olsun.

Bir önceki yazımız olan Günahtan Kurtulmanın Yolları başlıklı makalemizde Günahtan Kurtulmanın Yolları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.