Categories: Dini BilgilerGenel

Günahlardan nasıl kaçılır

Dinimiz bizim için birçok kolaylık sağlamaktadır. Özellikle günah düşünmemize rağmen yapmamamızın günah olmaması bu konudaki en büyük kolaylıklardan biridir. İnsan nefsi gereği günah işlemeye yatkın bir varlıktır. Ancak düşündüğü günahı ortaya çıkarmadığı zaman günah yapmış olmaması, günahlardan kaçmak için en iyi yollardan biridir.

Günah işlemek özellikle çağımızda çok kolay bir hale gelmiştir. Neredeyse çarşıya çıktığımızda bile bir tür pisliğe bulaşabiliriz ve istemeden bile olsa günah işlemiş olabiliriz. Peki, günahtan nasıl kaçarız? Bu kadar günah unsurunun arasında kendimizi nasıl koruyabiliriz? Günahlardan korunmanın en basit yollarından biri günah olduğunu bildiğimiz, günah işlenebilecek ortamlardan uzak durmaktır. Bu ortamlar insanın nefsini harekete geçirir ve hiç beklemediği bir anda günah işlemesine neden olabilir. Oldu da bir günah işledik ve işlediğimiz günahtan pişmanlık duyuyoruz. Allah c.c bize o kadar kolaylık sağlamıştır ki, tövbe ederek günahlarımızdan duyduğunuz rahatsızlığı belirtebiliyoruz. Ancak bu noktada sadece dille tövbe etmek yetmiyor; aynı zamanda kalbimizle de tövbe etmeliyiz ve bir daha olmayacağına söz vermeliyiz. Söz verdiğimiz şeyi yerine getirmek için uğraşmak bizi günahlardan uzak durmaya itecektir.

Bir Hadisi Şerifte ‘’ Elini göğsüne koy! Helal şeyde kalp sakin olur. Haram şeyde çarpıntı olur. Şüpheye düşersen yapma! Din adamları fetva verseler de yapma!’’ denilmiştir. Günah olan bir işte kalbin hızlanacağını belirten Efendimiz’in sözünü dinleyerek günahlardan uzak durabiliriz. Bir de dinimizce büyük günah sayılan günahlardan uzak durursak diğer günahlar da o derece azalacaktır. Hadisi şerifte belirtilen ‘’Şu yedi büyük günahtan kaçının: 1- Allah’a şirk koşmak 2- Büyücülük 3- Katillik 4- Harpten kaçmak 5- Yetim malı yemek 6- Faizcilik. 7- Namuslu kadına iftira etmek’’ bu günahlardan uzak durmak küçük günahları da işlememek için yeterli olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz başlıklı makalemizde Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz hakkında bilgiler verilmektedir.

cennetin-bahcesi

Share
Published by
cennetin-bahcesi

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago