Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Günahlardan nasıl kaçılır

Günahlardan nasıl kaçılır

Dinimiz bizim için birçok kolaylık sağlamaktadır. Özellikle günah düşünmemize rağmen yapmamamızın günah olmaması bu konudaki en büyük kolaylıklardan biridir. İnsan nefsi gereği günah işlemeye yatkın bir varlıktır. Ancak düşündüğü günahı ortaya çıkarmadığı zaman günah yapmış olmaması, günahlardan kaçmak için en iyi yollardan biridir.

Günah işlemek özellikle çağımızda çok kolay bir hale gelmiştir. Neredeyse çarşıya çıktığımızda bile bir tür pisliğe bulaşabiliriz ve istemeden bile olsa günah işlemiş olabiliriz. Peki, günahtan nasıl kaçarız? Bu kadar günah unsurunun arasında kendimizi nasıl koruyabiliriz? Günahlardan korunmanın en basit yollarından biri günah olduğunu bildiğimiz, günah işlenebilecek ortamlardan uzak durmaktır. Bu ortamlar insanın nefsini harekete geçirir ve hiç beklemediği bir anda günah işlemesine neden olabilir. Oldu da bir günah işledik ve işlediğimiz günahtan pişmanlık duyuyoruz. Allah c.c bize o kadar kolaylık sağlamıştır ki, tövbe ederek günahlarımızdan duyduğunuz rahatsızlığı belirtebiliyoruz. Ancak bu noktada sadece dille tövbe etmek yetmiyor; aynı zamanda kalbimizle de tövbe etmeliyiz ve bir daha olmayacağına söz vermeliyiz. Söz verdiğimiz şeyi yerine getirmek için uğraşmak bizi günahlardan uzak durmaya itecektir.

Bir Hadisi Şerifte ‘’ Elini göğsüne koy! Helal şeyde kalp sakin olur. Haram şeyde çarpıntı olur. Şüpheye düşersen yapma! Din adamları fetva verseler de yapma!’’ denilmiştir. Günah olan bir işte kalbin hızlanacağını belirten Efendimiz’in sözünü dinleyerek günahlardan uzak durabiliriz. Bir de dinimizce büyük günah sayılan günahlardan uzak durursak diğer günahlar da o derece azalacaktır. Hadisi şerifte belirtilen ‘’Şu yedi büyük günahtan kaçının: 1- Allah’a şirk koşmak 2- Büyücülük 3- Katillik 4- Harpten kaçmak 5- Yetim malı yemek 6- Faizcilik. 7- Namuslu kadına iftira etmek’’ bu günahlardan uzak durmak küçük günahları da işlememek için yeterli olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz başlıklı makalemizde Namazı nasıl huşu içinde kılabiliriz hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.