Categories: Dini BilgilerGenel

Gıybetten Korunmanın Yolları

 Gıybet etmek çok günahtır ve bunu dinlemekte aynı şekilde etmiş derecesine günahtır sevgili kardeşlerim. Böyle olduğu vakit gıybet edilen kişiyi ne zaman görse beni affet hakkını helal et denmelidir. Bu hususa çok dikkat etmeniz gerekmekte sevgili kardeşlerim. Gıybet ettiğimiz kişiler Rabbim beni ve gıybetini ettiğimiz kişileri bağışla diye ölene kadar dua etmemiz gerekmektedir. Her namazdan sonra bunu dememiz şarttır.

          Gıybetin kendi günahı dışında rabbimize işlemiş olduğumuz günah, iftiralar, kul hakkı gibi bağlantılı birçok günah daha işlemiş oluyoruz. Rabbim gıybet etmekten herkesi korusun. Peki, gıybet etmekten korunmanın yolları yok mu tabiî ki var sevgili kardeşlerim. Şimdi sizlere onlardan bahsedeceğim. Bunların ilki iman hakikatlerine yönelmektir. Allah’ın varlığına, peygamberin varlığına, kitapların varlığına iman etmemiz ve onları okuyup yüce kitabımız Kuran’ı kerimi okumamız gerekmektedir. Kuran-ı Kerim insanları günahlardan arındıran en büyük etkendir. Kuran okuyan insanlar şüphesiz ki günah işlemekten kaçar ve iyiliğe güzelliğe yönelirler. Daha sağlam ve daha kati şekilde Allah’a inanmaya başlamanız için içinse bunlar gereklidir sevgili kardeşlerim. Sabah namazına kalkarken kişiler zorlanırlar. İşte daha sağlam bir imana sahip olan kişiler zerre kadar tereddüt etmezler ve namaza kalkarlar.

        İkinci hakikatimiz ise Gıybet denen bu günahın alemimizdeki masumiyetinden kurtulacağız. Yani Gıybet basit bir günah değildir. Hemen hemen her eve girmiş olan bu gıybeti yanımızda da yaptırmayacağız. Çünkü gıybeti dinlediğimizde de günaha girmiş oluyoruz. Yaşadığın yerde bunu büyütecek bu gıybet benim cehenneme girmeme sebep olabilir diyerek bunları ortadan kaldıracağız. Bu Günah çok ciddi bir günahtır diyerek bunu ortamımızdan sileceğiz. Son olarak ise izlediğimiz televizyonlar ve magazin programlarında ki gıybetin haddi hesabı yok bunlara itibar etmeyeceğiz arkadaşlar.

Bir önceki yazımız olan Allah'a Şirk Koşmak başlıklı makalemizde Allah'a Şirk Koşmak hakkında bilgiler verilmektedir.

cennetin-bahcesi

Share
Published by
cennetin-bahcesi

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago