Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Gıybetten Korunmanın Yolları

Gıybetten Korunmanın Yolları

 Gıybet etmek çok günahtır ve bunu dinlemekte aynı şekilde etmiş derecesine günahtır sevgili kardeşlerim. Böyle olduğu vakit gıybet edilen kişiyi ne zaman görse beni affet hakkını helal et denmelidir. Bu hususa çok dikkat etmeniz gerekmekte sevgili kardeşlerim. Gıybet ettiğimiz kişiler Rabbim beni ve gıybetini ettiğimiz kişileri bağışla diye ölene kadar dua etmemiz gerekmektedir. Her namazdan sonra bunu dememiz şarttır.

          Gıybetin kendi günahı dışında rabbimize işlemiş olduğumuz günah, iftiralar, kul hakkı gibi bağlantılı birçok günah daha işlemiş oluyoruz. Rabbim gıybet etmekten herkesi korusun. Peki, gıybet etmekten korunmanın yolları yok mu tabiî ki var sevgili kardeşlerim. Şimdi sizlere onlardan bahsedeceğim. Bunların ilki iman hakikatlerine yönelmektir. Allah’ın varlığına, peygamberin varlığına, kitapların varlığına iman etmemiz ve onları okuyup yüce kitabımız Kuran’ı kerimi okumamız gerekmektedir. Kuran-ı Kerim insanları günahlardan arındıran en büyük etkendir. Kuran okuyan insanlar şüphesiz ki günah işlemekten kaçar ve iyiliğe güzelliğe yönelirler. Daha sağlam ve daha kati şekilde Allah’a inanmaya başlamanız için içinse bunlar gereklidir sevgili kardeşlerim. Sabah namazına kalkarken kişiler zorlanırlar. İşte daha sağlam bir imana sahip olan kişiler zerre kadar tereddüt etmezler ve namaza kalkarlar.

        İkinci hakikatimiz ise Gıybet denen bu günahın alemimizdeki masumiyetinden kurtulacağız. Yani Gıybet basit bir günah değildir. Hemen hemen her eve girmiş olan bu gıybeti yanımızda da yaptırmayacağız. Çünkü gıybeti dinlediğimizde de günaha girmiş oluyoruz. Yaşadığın yerde bunu büyütecek bu gıybet benim cehenneme girmeme sebep olabilir diyerek bunları ortadan kaldıracağız. Bu Günah çok ciddi bir günahtır diyerek bunu ortamımızdan sileceğiz. Son olarak ise izlediğimiz televizyonlar ve magazin programlarında ki gıybetin haddi hesabı yok bunlara itibar etmeyeceğiz arkadaşlar.

Bir önceki yazımız olan Allah'a Şirk Koşmak başlıklı makalemizde Allah'a Şirk Koşmak hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.