Sual: Ateist diyor ki: (Müslümanlar mucizeye inanır. Hâlbuki ne Kur’anda, ne de evrende bir mucize yoktur. Müslümanlar niye bu kadar saf?) Mucize nedir?
CEVAP
Mucize, peygamberlerin gösterdiği mükemmel kısaca muhteşem olaylardır. Örneğin Musa aleyhisselamın asasının ejderha olması, İsa aleyhisselamın ölüleri diriltmesi, Muhammed aleyhisselamın kutsal parmağından suyun akması, bir ordu içtiği hâlde tükenmemesi benzer biçimde olaylardır. Ateistlere ve oldukca kişilere gore, mucize, asla kimsenin yapamadığı olaylardır. Mucize, kelime olarak da, başkalarını âciz bırakan, kimsenin yapamadığı şey anlama gelir. Bu mânada kâinatta mucize sayılamayacak kadar çoktur. Ateist göremiyorsa kabahat mucizenin midir? Kör Güneş’i görmüyorsa kabahat kimin?

Güneş, yıldızlar ve gezegenler Tanrı’ın birer mucizesi değil midir? Güneş’in yoktan yaratılması, asırlardır ışığının ve ısısının eksilmemesi mucize değilse nedir? Gezegenlerin birbirine çarpmadan dönmesi mucize değil midir? Güneş’ten koptuğu varsayılan Dünya’nın içindeki, soğuk sıcak sular, madenler, petrol, denizler ve bitkiler iyi mi inkâr edilebilir? (Kendi kendine oldu) demek kadar büyük saçmalık olur mu?

Vücudumuzun birbirine uyumlu olarak yaratılan tüm organlarına bakalım. Hangi biri kendiliğinden olmuştur? Kalbimizi durmadan saat benzer biçimde çalıştıran kimdir?

Kuşların, balıkların, böceklerin, küçüğünden büyüğüne kadar karıncadan devesine kadar tüm hayvanların yaratılması bir mucize değil midir? Bu tarz şeyleri insan yapabilir mi? Kimsenin yapamadığı şeyler mucize değil midir? Bu mucizeler iyi mi inkâr edilebilir?

Sayısız bitkilerin, ağaçların, meyvelerin ve sebzelerin yaratılması birer mucize değil midir? Kim bir arpa tanesi yaratabilir? Ateist, bu kadar olağanüstü nimetleri göremeyecek kadar kördür.

Bu yaratılanların hepsinden daha muhteşem olan ise, insanların yaratılmasıdır. Aklı olan, konuşan, düşünen, karar verebilen bir insanoğlunun yaratılması büyük bir mucize değil midir? Tüm bunlara karşın ateistin, yaratıcıyı inkâr etmesi, her şeye rastlantı demesi akıldan, ilimden oldukca uzaktır. Tanrı’a karşı düşmanlıktan başka şey değildir.

Bir önceki yazımız olan Çağdaş ne demek? başlıklı makalemizde demek hakkında bilgiler verilmektedir.

Cennet

Share
Published by
Cennet
Tags: mucize

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago