Categories: Dini BilgilerGenel

Hz. Musa’nın Hayatı

Hz. Musa’nın Hayatı

İmran’ın oğlu olan Hz.Musa, Levi kabilesinden olup Yakup Peygamberimizin soyundandır. Musa Peygamber ailesiyle de yakınlarıyla da o civardaki insanlarla mutlu bir şekilde yaşardı ve çevresi tarafından sevilirdi. Kız kardeşinin adı Meryem, erkek kardeşinin adı da Harun’dur.

Kendisine dört büyük kitaptan biri olan Tevrat gönderilmiştir. İnsanlara dinini tebliğ etmesi ve onlara yanlışı, doğruyu göstermesi için gönderilmiştir.

Hz.Musa, İbrahim peygamberimizin soyundan gelen bir peygamber olup Yahudilere ders olması ve onları düzeltmek için görevlendirilmiştir.Musa Peygamberimiz Yahudilere gönderilmiş bir resul peygamberi idi. Yahudilerin kendilerini diğer insanlardan üstün görmeleri, diğer insanlara zulümler yapmaları, kendi dinlerine sadece kendi soylarının bu dine mensup bireyler olabileceğini savunmaları Yahudilerin Musa’dan önce baştan çıktıkları savunulabilir işte; Hz. Musa Yahudilere ıslah edilmeleri için gönderilmiştir ve bir çok kafirle savaşmış, ezilmiş ama yılmamıştır asla pes etmemiştir. Bu olaylar Kuran-ı Kerimde uzunca bahsedilmiştir. Hz. Musa ırkını, Allah’a imana davet ediyordu ve o zamanlar Hz.Musa, ilah olduğunu savunan Firavun’a karşı mücadeler vermiştir.

Onu; kafirler, Firavun yandaşları, öldürmek, zarar vermek amacıyla kendi yaşadığı bölgeden çıkardılar. Allah, Kuran-ı Kerim’de bizlerden Musa Peygamberimizi de anmamızı istiyor ve Kuran’da Firavunla geçen olayı bazı surelerde ayrıntılı olarak anlatılıyor. Onunla verdiği mücadeleleri ve ne kadar cesur bir peygamber olduğunu gözler önüne seriyor.

Kızıldeniz’de boğulan Firavun ve ordusundan, Yahudilerle ilgili olayları da ayrıntılı olarak Kuran-ı Kerim’de yer almıştır. Sapıklık, hak yeme, batıl inançlar şeytan tarafından teslim olunmuş ve Allah’a, onun elçilerine karşı çıkmıştır. Ama her zaman galip çıkan Allah olmuştur.

Bizler de Hz. Musa’nın ne kadar cesur bir peygamber, ne kadar dürüst bir peygamber olduğunu verdiği mücadelelerden, sözünden dönmeyişinden, yaşadığı olaylardan görebiliyoruz.

Bir önceki yazımız olan Dua’nın Önemi başlıklı makalemizde Dua’nın Önemi hakkında bilgiler verilmektedir.

cennetin-bahcesi

Share
Published by
cennetin-bahcesi

Recent Posts

Creative Ways To Use Lighting In A Hallway Without Windows

Appendix J regulates the repair, renovation, alteration, and reconstruction of legally existing buildings and is…

2 sene ago

How to open the Windows 11 Snipping Tool with a keyboard shortcut to capture, edit, and save screenshots

Once you have taken a screenshot and used the native marking tools, if you want…

2 sene ago

Why won’t my Fitbit device sync?

Once the update is complete, your phone will restart. After the phone restarts, try to…

2 sene ago

How to Screenshot on Windows Take a Screen Shot on PC

Select one of the available restore points to do system restore in Safe Mode. It…

2 sene ago

Free Document Signing DocuSign Electronic Signature App

Stella has been working in MiniTool Software as an English Editor for more than 4…

2 sene ago

Best dating sites

Many local newspapers had online personals in the mid 1990s but were bought out by…

2 sene ago