Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Dua’nın Önemi

Dua’nın Önemi

Dua’nın Önemi

Dua, Allah’tan istemek ve dilemek sonucu yapılan bir eylemdir. Bir diğer deyişle de Allah’tan istediğimiz şeylerin olması için yalvarmaktır. Dua, Allah ile insan arasında bir köprü vazifesi görür. Müminin silahlarından biri olarak görülür ve dinin direğidir.

Dua eden insan gelmiş dertlerinden kurtulur ve kötülüklerinden arınır. Hatta Peygamber Efendimiz bunun için ‘’Dua, belayı önler’’ buyurmuştur. Dua da namaz, hac, zekat gibi bir ibadettir ve Allah, insanlardan kendisine ibadet etmelerini istemiştir. Allah kötülüklerden kurtulabilmemiz ve onlardan uzak olabilmemiz için, yararlı olan şeylerin gerçekleşebilmesi için dua etmemiz gerektiğini buyurmuştur. Kazalardan, belalardan kurtulabilmemiz için dua etmemiz gerektiği de Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde yer almaktadır.

Yine Hadis-i şeriflerde:

‘’Dua, ibadetin aslı ve özüdür’’buyrulmuştur. Hayatımızı bereketli kıldığı belirtilmiştir. Bizlere düşen görev de Allah bizlere ne buyurduysa onu yapmaktır ve bu yüzden Müslümanlar olarak dua etmeliyiz. Duanın kazalar ve belalardan kurtarması kaza ve kaderle ilişkilendirilebilir.

Peygamberimiz dua ederken günah işlemeyen bir dil ile dua etmemiz gerektiğini buyurmuştur. Bunun üzerine sahabeler de böyle bir şeyin nasıl olabileceğini sormuşlar. Peygamberimizde onlara, birbirinize dua edin; çünkü siz kendi dilinizle günah işlemiş olabilirsiniz ama sen kendi dilinle ona,o kendi diliyle sana dua edebilir,buyurmuştur.

Allah, dualarımızı saf kalbimizle yani tüm benliğimizle, kalben inanarak etmemizi buyuruyor ancak ve ancak o zaman duaların kabul olunacağını bizlere söylüyor.

Dua edebilmemiz için yediğimiz-içtiğimizin, giydiğimizin helal yollardan kazanılmış olması gereklidir. Mümin eğer haramdan kazanılmış bir malın olduğu yerde dua ederse duasının kabul olmayacağı buyurulmuştur.

Eğer bir kimse haram lokma yediyse ettiği dua kırk gün kabul olmaz. Dualar ihtiyaçları gideren bir kapıdır, o kapıya giriş şekli helal lokmayla olmalıdır.

Bir önceki yazımız olan İLAHİ AŞK DENİLİNCE AKLIMIZA GELENLER! başlıklı makalemizde İLAHİ AŞK DENİLİNCE AKLIMIZA GELENLER! hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.