Anasayfa » Güncel » DOĞAL YÜZ MASKELERİ

DOĞAL YÜZ MASKELERİ

Günlük hayatın yorucu koşuşturması, stresi ve yorgunluğu içinde cildimiz de yıpranır. Pahalı kremlere ve güzellik salonlarına ayıracak bütçeniz de olmayabilir. Fakat endişelenmeyin. Cilt güzelliğiniz için buzdolabınızın kapağını açmanız yeterli.

Cildiniz için her gün yarım saat ayırarak, hak ettiği ilgi ve özeni ona gösterebilirsiniz. Tüm yapmanız gereken ihtiyacınız olan ürünleri belirlemek ve cildi kirlerden arındırmaktır. Birçok krem içerisinde bulunan kimyasal maddelere de maruz kalmayacaksınız. Yapacağınız doğal maskeler cildinizde gerginleştirici, sıkılaştırıcı, nemlendirici, yenileyici etkiler yaratacaktır.

Eğer cildinizde peeling etkisi yaratarak, ölü deriyi soymak ve yenilenmek istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan bir kaşık bal ve iki adet badem olacaktır. Bademleri toz haline gelinceye dek dövün ve bal ile karıştırın. Dairesel hareketlerle masaj yaparak, yüzünüze uygulayın. Kuruduktan sonra ılık suyla durulayın. Çok kuru bir cildiniz varsa, muz, salatalık gibi ürünlerin bünyesinde bulunan yüksek miktarda su, cilt nemlendirmede oldukça başarılıdır. Yüzüne uyguladığınızda kan akımını hızlandıracak ve cildin ihtiyacı olan doğal nemi kazandıracaktır.

Kırışıklıklarınızdan bıktıysanız, yoğurt kurtarıcınız olabilir. Bir bardak yoğurdu, ezilmiş rezene tohumu ile karıştırıp, 15-20 dakika yüzünüzde bekletin. Her gün rahatlıkla kullanabileceğiniz bu maske sonrası yüzünüz size teşekkür edecektir.

Akneli ve lekeli bir ciltten şikâyetçiyseniz, domates ve limon tam size göre. Bir domatesi ikiye bölün ve yüzünüze koyun. Bir kaç dakika sonra ılık suyla yıkayın. Farkı göreceksiniz. Büyük annelerimizin cilt güzellikleri için limon kullandıklarını duymuşsunuzdur. E haksız da değiller. Çünkü limon binlerce kullanım alanı dışında, lekeleri yok eden müthiş bir iksir gibi. Bal ve limon suyunu karıştırıp, cilde uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Sonrasında maden suyu ile iyice yüzünüzü temizleyin.

Sonuç olarak hangi maskeyi kullanacağız, cildiniz konusunda hangi eksikliği yaşadığınıza bağlıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, cilt sağlığı aslında genel sağlığı yansıtır. Tüm bunların yanında ayrıca sigaradan ve alkolü hayatınızdan çıkarmalı ve dengeli beslenmelisiniz. Ve en önemlisi tüm vücudumuza hayat kaynağı olan suyu ihmal etmemeli, cilt güzelliği için de günde en az 2 litre su tüketmeli bunu sürekli hale getirmelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Google’a rekor ceza başlıklı makalemizde Google’a rekor ceza hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Üç Aylar ve Ragaib Kandili Mesajı

29.03.2017 ÜÇ AYLAR ve REGAİB KANDİLİ MESAJI Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla İslâm âlemi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.