Anasayfa » Genel » Cennetin Bahçesi » Hepimiz Din Kardeşiyiz

Hepimiz Din Kardeşiyiz

Evet kardeşlerim bunu oncelikle kendimize soralım.

İslam kardeşliği islam kardeşliğinin gerekliliklerini anlatcaz inş.

Hepimiz biliyoruz ki teknoloji bilişim ve çok üstün çağları yaşıyoruz iletişim an mesafesine kadar kısaldığı yolculukların bir haftadan bir saate indiği buyuk nimetler içinde yuzuyoruz.  Kimse ben duymadım bilmiyordum nerde nasıl gibi mazeratı olmasın diye  Rabbimiz oyle ki her şeyi

”Bize kolaylaştırdıki kısacası dunya parmaklarımızın altında. En guzel nimetlerle donatıldık en guzel yiyecekler içecekler ile ikram edildik….”

Gun boyu hayatımızı derlediğimiz zaman haftalar aylar yıllar ile not verdiğimiz zaman acaba bugunku hayat şartlarında başarıyı yakalamak için sınıf sınıf sınav sınav ile sınandığımız hayatın her alanında kendimizi nasıl bulacağız ki ?

Belkide başklarının hayatına dair not vermeyi biliyoruz! belkide farklı düşünceler çerçevesinde ilhamlar alıyoruz…belkide ne kadar para….ne kadar makam.. ne kadar sayılarımız çok… belkide dil imizi belkide ırkımızı paramızı partimizi hesaplıyoruz..? Peki daha ileri gidelimmi?

Hayır buraya akdar yeter aklımızda kendimiz ile sohbet edebiliriz kendimize sorabiliriz… Butun bunları biliyoruz değilmi..

Peki gunde haftada ayda senede mecburiyet haric.. Kaç mezar ziyaret etik kaç hasta ziyaret ettik kaç fakire muhtaca yardım ettik

Kaçtane yolda kalmışa muhtaca yetime yardım ettik ? Belkide hiç birinden haberdar değiLiz.. ama velakin 1. derece akraba vefat eder hasta ölüm döşeğinde yatar o zaman aman ayıp olmasın belkide on saflarda dururuz? ya bu gosterişten ibaretse ? Evet gerçekten

Hayatımıza şekil veren ölüm hasta halleri muhtaclık yetimlik vs. Butun bunlar birer ibret olarak hamd vesilesi birer ders teşkil ederken gözlerimizi kapatmıyalım şüphesizki Rabbimiz hiç bir şeyi boş kaide üzerine yaratmamıştır yaşatmamıştır tecelli etmemiştir…İslam kardeşliği denilince herkesin kendine namaz kılması oruç tutması veya haca gitmesi sanmasın. Bunlar musluman ın farzlarıdır Kendimiz için yapıyoruz kurtuluşumuz için dunya ve ahiret saadetimiz için yapıyoruz.. Kendimizi islam kardeşliği için daha fedakar olmaya davet edelim öğrenelim öğretelim okuyalım okutalım

“Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık; sonra da birbirinizi tanımanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Şüphesiz ki, Allah katında en değerli olanınız, ondan en çok korkanınızdır. Muhakkak ki, Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır. (hucurat-1)

Bizide haberdat etti şüphesizki nefsimizi besleyen her duyguyu biliriz şüphesizki Allahu Taale c.c her insanın kalbine hak ve batıl terazisi yerleştirmiştir.. nasılki birinin malını çalmak her kanuna gore yasak ise herkes hakikatın ne olduğunu bununmu onunmu olduğunu  kuran ve sunnet çerçevesinde bilme kudretine sahibtir.

“Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki rahmete eresiniz.(hucurat-10)

Kardeşler kavga etmemeli kardeşler sorunlarını paylaşırlar kardeşler maddi ve manevi yardımlaşırlar.

Kardeşleri kendimizden bilmeliyiz aile içerisindeki davranışlarımızdan bilebiliriz..

Unutmayalımki kendimize yapılmasını hoş gormedğimiz her davranışı başkasına yapmak bencillik ve hak olmayan bir haslettir.

Kardeşlik duygularını on plana aldığımız  zaman yapmamız gerekenleri  biz bilmeliyiz.Gerek akraba ziyareti gerekse mezarlık ziyareti. Yardıma muhtac yetim komşu arkadaş akraba her kim olursa olsun yapacağımız her hayır ALLah katında yazılıdır.

Dargınlık olmamalıdır dunyalık menfaatleri için kalp kırıp tartışmıyalım Ailemizde akrabalarımızda kısacası çevremize örnek bir insan omalıyız Peygaber efendimiz s.a.v buyurduğu gibi Mumin muminin aynasıdır..

Şüphesizki herşeyin hesabını verecez hatta uzuvlarımız (ellerimiz ayaklarımız kulaklarımız gözlerimiz) Aleyhimizde şahidlik edecek inkar edecek hiç bir şeyimiz olamaz….

Sen şu cusun bunlar şoyledir bunlar boyledir…. Deme vakti değildir artık islamın el ele verme vakti kenetlenme baktidir islam kardeşliği vaktidir bu kardeşliği sevmeliyiz bu kardeşliği dunya menfaaetleri ile değiştirmiyelim Her muslumanı bağrımıza basmalıyız kimseyi eleştirerek kimseyi kotuluyerek hayır kazanamayız başarı elde etmeyiz… Ancak zarardır bilinmeli..

Allah’a çağıran, salih amelde bulunan ve: “Gerçekten ben Müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim olabilirki ? (Fussilet Suresi,33)

 Hamd oLsun yaratana hamd olsun hidayet verene hamd olsun bizi kardeş kılana hamd olsun bizi islam ile şereflendiren Rabbimize

Allah yolunda  adım atan islam için nefes alan herkese selam oLsun Çaba bizden başarı Allah tan.

 

Bir önceki yazımız olan Hepimiz Din Kardeşiyiz başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.