Anasayfa » Genel » Allah C.C. » Allah ile Randevu

Allah ile Randevu

Allah’a kavuşmanın çeşitli yolları vardır sevgili kardeşlerim. Bunlardan en önemlisi namazdır. Düşünün kardeşlerim bir başbakan ile görüşmeniz var size iş verecek bunun yanında sizin dertlerinizi dinleyip size yardım edecek. Size randevu verdi ve o an onunla görüşmek zorundasınız. Komşunuz ise size geldi ve dedi ki oturmaya geldik. Siz başbakana dermisiniz komşum geldi sonra görüşelim. Demezsiniz sevgili kardeşlerim. Başbakan daha önemli ondan daha önemli komşu olabilirmi.

İşte sevgili kardeşlerim anlattığım hikâyede size vermek istediğim vurguda bu. Ezan size randevu veriyor Allah ile görüşmek için. Allah sizi çağırıyor dertlerinizi dinlemek için. Sizin dertlerinize deva olmak içim. Sizin en büyük sıkıntılarınızı gidermek için size randevu veriyor ezan ile size haber yolluyor. Namaz vaktini bildiriyor. Gitmiyorsun sevgili kardeşim gitmiyorsun. Allah seni çağırıyor çeşitli bahaneler ile onu hep erteliyorsun. Hâlbuki orada iman alıyorsun imanların dağıtılıyor ama sen ondan nasiplenmiyorsun işte sorun bu sevgili kardeşlerim. Biz Allah’ın huzuruna gitmiyoruz fakat başımız sıkışınca Allah’a sitem ediyoruz ve daha büyük günahlara gitmiyoruz. Hâlbuki sen onu hep ertelemene rağmen namazını kılmamana orucunu tutmamana zekâtını vermemene rağmen Allah’a olan kulluk görevlerini yapmamana rağmen seni günde 5 vakit terk etmiyor ve hep seni bekliyor.

Yüce Allah dertlerimizin dinmesi için sorunlarımızdan kurtulmamız için ona el açmamızı bekliyor. Allah bizleri doğru yolundan ayırmasın. En sevgiliye emanetsiniz.

Bir önceki yazımız olan Gıybetten Korunmanın Yolları başlıklı makalemizde Gıybetten Korunmanın Yolları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.