Anasayfa » Genel » Hifa isminin anlamı
Hifa isminin anlamı

Hifa isminin anlamı

Ebeveynler bebeklerin doğumuyla veya doğumdan evvel kız ya da erkek çocukları için isim bulma yarışına girmektedirler. Bu durum bir takım insan tarafından daha modern ve batı kültürünü taşıyan isimler üzerine yoğunlaşmalarını sağlarken, insanların bir diğer kısmı ise genel olarak dinine bağlaç kurabilen ve aynı zaman’da ender isimler arasında geçen bu adları kullanarak çocuklarında ölümsüzleştirmektedirler. Günümüz çağında her ne kadar modernleşme çabalarına girilse de birçok insan çocuklarına dini isimler bırakarak Allah’ın katında bir hayra vesile olmaktadırlar. Özelliklede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V), Hz. Ali r.a veya diğer peygamber isimlerini çocuklarına vererek dini açıdan kendilerini huzurda hissetmektedirler. Bu durum erkekler için olabildiği gibi aynı zaman’da kız bebekleri içinde olabildiğince oldukça güzel, anlamlı ve söylemi zor olmayan isimlerden var olmaktadır. Buna en büyük örnek başlığımızdaki gibi “Hifa” ismini belirtmek istiyoruz.




HİFA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, CAİZ MİDİR VE KUR’AN-I KERİM’DE GEÇİYOR MU?

Hifa isminin anlamı

iki farklı oluşumdan gelmektedir. Dinimizde bu ismin anlamı birinci olarak sabreden kişi olarak tabir edilmekte olup, bir diğer anlamı ise kadın sahabe anlamını taşmaktadır. Daha derinlemesine bir analiz yaptığımızda şükür eden sıfatı ile anılan bu isim bir kız ismi olup, peygamber efendimizin döneminde bulunan sabrı şükür ile eda edilen ve içi Allah sevgisiyle dolu olan kadın sahabe’nin ismi olmaktadır.

Gelelim Hifa isminin konulması caiz midir sorusuna. Dinimizde eski peygamber dönemlerine ait birçok isim yer aldığı bilmekteyiz. Bu isimler içerisinde caiz olanlarda var olmayanlarda. Bu duruma dayalı olarak Hifa isminin kız çocuklarına verilmesi caiz olmakla birlikte, dinimiz gereği hiçbir sakıncası da bulunmamaktadır. İslami çerçevede hiçbir sakıncası bulunmayan bu ismin konulması tamamen sizin düşüncelerinize ve kararınıza kalmıştır. Bu her iki soruya açıklık getirdikten sonra bir diğer kavram olan Kur’an da Hifa ismi geçiyor mu sorusu da akıllara takılan bir diğer etken olmakta. Hifa ismi sadece peygamber efendimizin döneminde içi Allah sevgisiyle dolu bir kadın sahabe’nin ismi olup, kur’an da geçmeyen bir isim olmaktadır.




Bir önceki yazımız olan İL İL KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ 12-09-2016 başlıklı makalemizde illere göre kurban bayramı namaz saatleri, Kurban bayramı ve kurban bayramı namazı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

2 Yorumlar

  1. Selamünaleyküm. kızıma Hifanur ismini koymayı düşünüyoruz.bu bilgiler ne kadar doğru sitenize güvenebilir miyiz.

    • Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Sitemizdeki yazılar dini değerlere sahip kişi ve kuruluşların yayınladığı kitap vb. değerlerden derlenerek hazırlanmaktadır. Bu sebeple başka mecraları da araştırabilirsiniz tercihinizi ona göre yapınız hayırlı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.