Anasayfa » Genel » Cennetin Bahçesi » Sizde Bir Bağışta Bulunun

Sizde Bir Bağışta Bulunun

‘CennetinBahcesi’ insanlara îman hakikatlerinin feyzini ve manevî bereketini ulaştırma gayesiyle, 2015 yılında temelleri atılan bir dini hareketinin adıdır.

Amacımız; internet ve medya organlarını araç yaparak, iman hakikatlerini ahir zamanın muhtaç gönüllerine ulaştırmak ve bu amaç çizgisinde tüm dünya dillerinde çalışmalar yaparak, daha çok insanın iman hakikatlerinden istifadesine vesile olmaktır.

Sizler de bizim bu gayemize yönelik çalışmalarımıza katkıda bulunarak, bu çalışmaların daha geniş kitlelere, daha kaliteli olarak ulaştırılmasına destek olabilirsiniz.

Yapılan bağışlar nerede kullanılıyor?

Bağışlar,Toplanıp Fakir olan insanlara kardeşlerimize yardım yapılmaktadır,bağış yapılacak kimse bulunamazsa camideki bağış toplanma yerine götürülüp oraya teslim edilir.

Bu hizmetlere zekat verilebilir mi?

Zekat verilecek kişilerden birisi de “Allah yolunda olanlar” anlamında “Fî sebîlillah”dır. İlgili ayetin (bk. Tevbe, 60) bu ifadesinin tefsiri için İmam Kâsânî, Bedâiü’s-Sanâî isimli eserinde şöyle der: “Allah yolunda olanlardan maksat, Allah’a yaklaştıran her şeydir. Eğer ihtiyaç hâsıl olursa, bu mânâya Allah’a itaat yolunda çalışan herkes ve bütün hayır yolları girer.”(Bedâyiü’s-Sanâî, 2/451)

Fahrüddin er-Râzî, et-Tefsîrü’l-Kebir’inde, “Fî sebîlillah” tabiri sadece gazilere mahsus değildir. Zekât bütün hayır yollarına verilir. Ölülerin techiz ve kefenlenmesine, kalelerin yapılması ve cami inşası bunlara girer…” gibi ifadelerle meseleyi umumileştirir. (Râzî, Tefsîr, Beyrut, İhyâü’t-Türâsi’l-Arabî, 16/113)

Unutmayalım ki “Bir hayıra sebep olan, onu yapan gibidir.”

Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz…

 

 

[paypal_donation_button]

 

Ödeme yaptıktan sonra bildirimde bulunabilirsiniz.

Kontrol Et

rrr

Bir önceki yazımız olan Hepimiz Din Kardeşiyiz başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.