Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Kul Hakkı İle İlgili Ayetler

Kul Hakkı İle İlgili Ayetler

Kul Hakkı İle İlgili Ayetler

 

Geriye eli ermez, gücü yetmez çocuklar da bıraktıkları takdirde (halleri ne olur) diye korkacak olanlar (yetimlere haksızlık etmekten) korkup da titresinler; Allah’tan sakınsınlar ve doğru söz söylesinler.

en-NİSA, Ayet 9

Ey iman edenler! Eşlerinizden de ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan da sakının. Ama affeder, kusurlarını da başlarına da kakmaz, kusurlarını örterseniz, bilin ki, Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

et-TEĞABÜN, Ayet 14

Ana-babanın da ve yakınların bıraktıklarından erkeklere bir pay vardır; ana-babanın da ve yakınların bıraktıklarından kadınlara da bir pay vardır. Gerek azından da, gerek çoğundan belli bir hisse ayrılmıştır.

en-NİSA, Ayet 7

Ey iman edenler! Kadınlara da zorla vâris olmanız size helâl değildir. Apaçık bir edepsizlik deyapmadıkça, onlara verdiğinizin bir kısmını da ele geçirmeniz için de kadınları sıkıştırmayın. Onlarla da iyi geçinin. Eğer onlardan da hoşlanmazsanız (biliniz ki) Allah’ın hakkınızda da çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış da olabilirsiniz.

en-NİSA, Ayet 19

Senden kadınlara hakkında fetva istiyorlar. De ki, onlara ait hükmü de size Allah açıklıyor: Kitap’ta, kendileri için yazılmışı da (mirası) vermeyip nikâhlamak istediğiniz yetim kadınlar, çaresiz de çocuklar ve yetimlere karşı âdil davranmanızı da hakkında size okunan âyetler (Allah’ın hükmünü de apaçık ortaya koymaktadır). Hayırdan ne yaparsanız da şüphesiz Allah onu bilmektedir.

en-NİSA, Ayet 127

Vaktiyle de siz birbirinizle haşir-neşir olduğunuz ve onlar sizden de sağlam bir teminat almış da olduğu halde onu nasıl geri alırsınız!

en-NİSA, Ayet 21

Bir önceki yazımız olan Peygamber Efendimizin 10 İsmi Ve Anlamı başlıklı makalemizde Peygamber Efendimizin 10 İsmi Ve Anlamı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.