Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İBADET BİZE NE KAZANDIRIR?

İBADET BİZE NE KAZANDIRIR?

İBADET BİZE NE KAZANDIRIR?

Allah’ı severek O’na yönelen insan, bu sevgisinin sonucu olarak ibadet eder. Aslında tek bir gayesi vardır. Allah’ın rızasını kazanmak. İbadetler sadece bu amacı yerine getirmek için yapılmakla beraber hem kişiye hem de topluma bir takım faydalar sağlamaktadır. İbadetin kazandırdıkları kısaca bahsedecek olursak;

  • İnsanın Allah ile ilişkisini güçlendirir bağlarını sağlamlaştırır.
  • İnsan hayatının daha anlamlı olmasına vesile olur.
  • İç huzuru sağlayarak olumsuz şeyler karşısında dirayetli olmasını sağlar.
  • Dengeli bir yaşam biçimi oluşturur.
  • İnsanı manevi yönde tedavi eder.
  • Kişiye güzel alışkanlıklar kazandırdığı gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durmasını sağlar.
  • İnsana sabır ve tevekkülü öğretir.
  • Kişiye güven duygusu ve insanlar arası ilişkilerin olumlu işlemesi yönünde özellik kazandırır.
  • Bireyin toplumsallaşmasına katkıda sağlar.
  • Toplumsal kaynaşmaya ve yardımlaşmaya katkıda bulunur.

Allah’ı seven insan, her davranışında güzel hareketler arar. İnsanların eksikleri ve kötü yanlarını görmezden gelir. Allah’ın yönelen O’nun ölçülerini hayatında elinden geldiği kadar uygulamaya çalışır.. Örneğin namaz kılan bir kişi Sürekli Allah’ın huzurunda olduğunu günde beş kere kendine hatırlatmış olur ve bir olay ya da durum karşısında Allah korkusunu her zaman hisseder.

Rabbini unutmadığını ortaya koymuş olur. Rabbiyle arasında oluşan bağ sayesinde güven ve huzur duyar. Yüce Allah’ın kendisini gördüğünü, ihtiyaçlarından ve sıkıntılarından haberdar olduğunu, kendisine değer verdiğini bilir ve hisseder. Sıkıntılarında hayatta karşısına çıkan zorluklarda metanetini yitirmez bunun Allah2ın bir sınavı olduğunu bilir ve sabreder.

İbadet, kişinin kendisini ve bu dünyadaki konumunu tanımasını sağlar insani yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunur. İbadet iç ve dış dünyasını huzursuz eden bir takım kirlerden arınan insan bu sayede insani olgunluğa erişir. Kötülüklerden uzak bir yaşam sürer. Bir gün Allah’ın huzuruna çıkarak dünyada yaptığı her şeyin hesabını orada vereceğinin bilinciyle hareket etmesini, kişinin ölçülü olmasını ve her işinde dürüst davranmasını sağlar.

Bir önceki yazımız olan YASİN SURESİNİN SIRLARI başlıklı makalemizde dini bilgiler, ibadet ve yasin suresi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.