Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » ZİKRİN BEYİNDEKİ ETKİLERİ

ZİKRİN BEYİNDEKİ ETKİLERİ

ZİKRİN BEYİNDEKİ ETKİLERİ

Zikrin Türkçe anlamı anmak, hatırlamak anlamındadır. Zikir belli kelimeleri tekrar etme şeklinde olup hemen her inanç sisteminde mevcuttur.

İnsan vücudunun %60’ı Su’dan oluşmuştur, zikrin vücudumuza etkisini anlamak için su üzerinde yapılan zikir çalışmalarını araştırdığımızda ortaya çok ilginç sonuçlar çıkmaktadır, Japon bilim adamı Doktor Masaru su üstünde yaptığı çalışmalarda sulara olum ve olumsuz kelimeler tekrar tekrar söylendiğinde suyun DNA’sında bir takım değişimler yaşandığı tespit edilmiştir.

Suya okunan dua, takdir edici sözler, Beethoven müziğinde suların kristallerinde mükemmel şekiller oluştuğu görülmüştür, aksi olarak suya söylenen seni öldüreceğim, heavy metal müziği ve olumsuzluk belirten cümleler dede suyun kristallerinde bozulmalar olduğu görülmüştür.

Başta da dediğimiz gibi insan bedeninin %60’ı suyken, insanın tüm bedensel ve zihinsel hareketlerinin ana merkezi olan beynin %80’i sudan oluşmuştur, kişiler olumlu düşüncelerle, güzel sözlerle, dua ve zikirlerle bilerek yada bilmeyerek beyinde olumlu etkiler gerçekleştirip, daha sağlıklı ve daha huzurlu bir hayat yaşamaktadırlar.

Zikir çekerken küçük dalga boylarında beyine frekanslar yollanır, bu frekanslar arka arkaya devamlı gönderildiğinde beyinde bir takım açılımlar olur, bunun neticesinde DNA değişim başlar, söylenen kelimeler olumluysa beyinde de olumlu açılımlar gözlenir, İslam’da zikir ehline, evliyalara bakarsak, hayatlarını incelersek bazı mucizelere şahit oluruz, karşı tarafın düşüncelerini okuma, aynı anda birkaç yerde olma, ışınlanma, madde içinden geçebilme vs. şeklinde tezahür eden mucizelere tanıklık eden çok kişiler olmuştur.

Beynimiz sadece olumlu sinyalleri almaz, hayata kötümser bakan, devamlı olumsuz düşüncelere sahip, kötü sözleri devamlı zikr eden insanların gönderdiği olumsuz sinyalleride alan beyin ve neticesinde olumsuz şekilde değişen DNA molekülleri oluşmaya başlar, bu olumsuz durum karşısında kişinin hayatı hep olumsuzluklarla, işlerinin ters gitmesiyle, umutsuzlukla, mutsuzlukla geçer, yani yüce yaratıcı öyle bir mekanizma yaratmış ki beynimize ne yüklersek beynimizde bize aynı şekilde geri iade ediyor.

Hayata devamlı olumlu yönlerden bakalım, güzel sözlerle, dualarla beynimize yollayacağımız olumlu sinyallerle hayatımızın nasıl olumlu yönde değiştiğine tanıklık edeceksiniz, insan ne kadar kötümser olursa olsun bu kötümserlik kesinlikle kişiye bir fayda vermez, sadece üzüntü ve keder çoğaltır, fakat her şartta bizler pozitif olursak hem kendimize, hem çevremize yollayacağımız olumlu sinyaller sayesinde mutlu ve sağlıklı bir yaşam bizleri bekliyor, sevgi ve sağlıkla kalın.

https://i0.wp.com/www.iyimakale.com/panel/uploads/71fe5a507a0545ccbc3e6328f37241be.jpg?w=618

Bir önceki yazımız olan NAMAZ AHLAKI GÜZELLEŞTİRİR başlıklı makalemizde ahlak güzelliği, dikkat edilmesi gereken şeyler ve müslüman hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.