Anasayfa » Genel » Namaz Kılarken Yaptığımız Yanlışlar

Namaz Kılarken Yaptığımız Yanlışlar

Merhaba sevgili kardeşlerim. Biz insanlar genelde son dakikacı insanlarız bunu bilmeyeniniz yâda hayır ben öyle değilim diyeninizde olabilir ancak benim söyleyeceklerim son dakikacılara. Namazda en çok yapılan yanlışlardan biri olarak görülebilir mi bilmiyorum ancak namaz için hazırlanışta camiye koşarak gitmek ezanı duyduktan sonra gitmek kesinlikle çok yanlıştır. Cami deki cemaate yetişmek için yaptığımız bu yanlış çoğumuzun bilmediği yanlışlardandır. Peygamber efendimiz S.A.V in bize söylediği camiye yürüyerek geliniz kesinlikle koşmayınız. Yetiştiğinizi imamla kılar yetişmediğinizi tamamlarsınız diye bize öğüt vermiştir.

Yapılan başka bir hata ise camide gamet getirildikten sonra nafile namaz kılmaktır. Peygamber efendimiz ise bunu şu şekilde açıklamıştır. Camii de gamet getirdikten sonra farz namaz dışında hiçbir namaz kılınmaz şeklinde buyurmuştur. Namaza başlarken doğru şekilde tekbir getirmemek ve bunun yanı sıra elleri tam kaldırmamakta bilmediğimiz yada farkında olmadığımız yanlışlardan birisidir. Yapılan bir rivayete göre Efendimiz S.A.V elleri omuz şeklinde kaldırdıktan sonra tekbir getirirdi. Namaz esnasında sağa, sola veya etrafa bakılmaz. Bu konu ile ilgili Peygamber Efendimiz S.A.V sorulduğunda bu kulun namazından bir miktarını şeytanın alıp aşırması şeklinde olmuştur. Çoğu insanın farkında olmadığı bir hata da insanların secdede ayaklarını havaya kaldırmasıdır. Efendimiz yedi kemik üzerinde secdede olmalısınız şeklinde uyarmıştır. Bunlardan iki tanesi ayak parmak uçlarımızdır. O yüzden namaz esnasında ayak parmak uçlarımızın yere değmesi gerekmektedir. Namazı hızlıca kılmak yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir. Namazın hakkını vermeyen insanlar nasıl yanlış yaptığının farkında bile değillerdir. Peygamber efendimiz ise bu konu ile ilgili şu şekilde buyurmuştur. İnsanların en hırsız olanı kendi namazından bile çalanlardır diye buyurmuştur. Bir başka yanlış ise secde ederken dirseklerimizi yere koymak. Efendimiz ise secdeye gittiğinizde dirseklerin kalkması gerekmektedir diye buyurmaktadır. Yapılan başka bir hata ise rükûda yeterince eğilmemektir.

En son hatamız ise Cuma namazların da şahit olduğumuz kadarı ile namaz kılanın önünden geçilmesidir. Peygamber efendimiz namazda önünden geçmeyi şu şekilde yorumlamıştır. Namazda bir kişinin önünden geçmenin ne kadar günah olduğunu geçen kişi bilseydi eğer kırk zaman yerinde durmayı tercih ederdi. Evet, kardeşlerim namazda yaptığımız farkında olduğumuz veya olamadığımız bazı hataları sizlere anlatmaya çalıştık. Bu kısa yazımızda umarım sizlere faydalı olacak şeyler verebilmişizdir. Namazda yapılan yanlışlar üzerimize farz olan namazlarımıza zarar verebilir. Bu sebeple namaz kılarken en doğru şekilde kılmaya gayret gösterelim sevgili dostlarım. Sevgi ile kalın.

Bir önceki yazımız olan İslamda Kul Hakkı başlıklı makalemizde bireylere yada topluma zarar vermek, birisini günaha sokmak ve İslamda Kul Hakkı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.