Anasayfa » Genel » İslam Dininin Mucizeleri
iİslam Dininin Mucizeleri

İslam Dininin Mucizeleri

Dinimiz İslam çerçevesinde birçok kişi farklı iddialar ortaya atarak gerek idraki gerek ise fikir üzerine ürettiklerine söylemleri ile farklı düşünceleri insanların beynine kazımaya çalışmıştır. Bu konumuzda sizlere İslam dinimizin insanlara sunmuş olduğu mucizeleri üzerine değinecek esasları dile getireceğiz. Öncelikle dinimiz İslam’da mucize var mıdır sorusuna cevaben vereceğimiz bilgiler çerçevesinde gerek merakınız gerek ise öğrenmek istediğiniz birçok detayı rahatlıkla kavrayabileceksiniz. İslam dinimiz de mucize vardır, ayrıca buna takriben açılanacak detayın başlangıcında belirtmek isteriz ki; insanlar tarafından bilinmekte veya bilinmemekte olan, idrak edilemeyen ya da kavranılamayan, bir türlü açıklamasını yapılamayan ve hatta konu ile alakalı herhangi bir mucize üzerine doğru veya yanlış bir fikir bile yürütülmemekte olan her kapsama mucize gözüyle bakabiliriz.

KUR’ÂN VE MÛCİZE

Her ne kadar birçok kişi tarafından mûcize diye bir şey yoktur veya Kur’ân da böyle bir bölüm geçmiyor dense de bu durum sadece kişilerin Kur’ân üzerine mucize ile alakalı herhangi bir kelime bulamadıklarından ötürü böyle bir söylemde bulundukları kabul edilmektedir. Oysaki Rabbimiz âyet ve âyat kelimelerinin içlerinde yer alan mündemiç sıfatını almaktadır. Buna en büyük örnek ise misal kur’an da “içki ayeti” içerisinde sigara kullanmak mündemiç olarak verilmiştir. Direk sigara ile alakalı bir ayet veya söylem yer almamaktadır. Bu nedenle insanlar yer almadığı için öyle bir mucizenin de yer almadığına dair inanmaktadır. Bu durum bize Kur’an da insanın ve tabiatın üzerine yer alan ayetlerdeki mucizevi tamamlayıcısını belirtmektedir.

BU SÖYLEMLERE KARŞI ÖRNEK MUCİZELER

Hemen yukarıda da belirttiğimiz üzere bilinen ve bilinmeyen denkleme dair olan olmaması-yapılmaması üzerine mükemmel bir düzene sahip olan kainatın yaratılışı üzerine olan “Tekvinî”(yaratılış) mucizesi belirtilmektedir. Misal olarak ilk hareket düzeneğinin nasıl başladığının bilinmediği veya bilinemeyeceği üzerine yer alan canlı mucize varlığın ve varlığın hareketini temsil etmektedir. İnsanlar için kullanılabilecek bir diğer örnek üzerine sizlere “Şuurlu Mucize” üzerine de bir betimleme yapabiliriz. Bilinmediği veya bilinmeyeceği üzerine verilen bu örnek tek şuurlu varlığın insan olması buna en büyük kanıt olarak görülmektedir. Buna ek olarak Lafzî mucize ve Olağan-üstü mucizeleri de örnek olarak söylemlerimiz arasına katabiliriz.

Bir önceki yazımız olan Hifa isminin anlamı başlıklı makalemizde hifa, hifa ismi ve hifa isminin anlamı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.