Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Bakara Suresinin Fazileti

Bakara Suresinin Fazileti

İslam dininde hiçbir ayetin boş yere var olmadığı ve buna dayalı olarak her ayetin faziletleri olduğu şüphesiz bilinmekte. İnsanlar Kur’an’da geçen her ayetin anlamını, faziletini ve mucizevi gerçeklerini araştırarak kendilerini ışık tutan bu yolda bilgi sahibi olmaktadırlar. Bu konumuzda sizlere öncelikli olarak Bakara suresi hakkında genel bilgi ve surenin fazileti hakkında bilinmesi gerekilenleri aktaracağız. Medine hicretin hemen sonraki dönemde nazil olmaya başlayan ve bu duruma dayalı olarak yaklaşık 10 yıllık bir zaman dilimine yayılan vahiy parçalarının bir araya gelerek Kur’an’da ayet sıfatını alan Bakara suresi 286 ayet ile Kur’an’da yer alan en uzun sure unvanına sahiptir. Yer edinme manasında ele aldığımız sure hacimsel olarak Kur’an’ın 1/12’sine yer edinmektedir. Daha açıklayıcı olmak gerekirse, Bakara suresi Kur’an’ın ayrıntılı bir biçimde özet olarak bir araya gelmiş ayetlerden oluşan sure niteliğini taşımaktadır.

BAKARA SURESİNİN ANLAMI NEDİR?

Bakara ismi inek olarak tabir edilmektedir. Sure, Bakara adını 67-71. Ayetlerde bahsi geçmekte olan Bakara kelimesinden almakta olup, bir sığır üzerine Yahudi topluluğunun bu emir karşılığında göstermiş oldukları tutuma dayalı olarak var olduğu dile getirilmektedir. Bakara suresi içerisinde Ayetü’l-kürsi geçtiğinden ötürü bir diğer deyişle de “Suretü’l-Kürsi” olarak ta adlandırılmaktadır.

BAKAR SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

  • Bakara suresini her gün okuyan birinin rızkı artar ve bereket getirmesine vesile olur.
  • Ruh hastalığı olan bir kişiye sürekli olarak Bakara suresi içerisinde yer alan (1, 2, 3, 4, 255, 258, 257, 284, 285 ve 286) ayetleri okunur ise Yüce Yaradan’ın izni ile o hasta şifa bulmaktadır.
  • Her gün aksatmadan Bakara suresi okuyan bir kişiye şeytan asla yaklaşamaz, aynı zaman’da büyü ve sihir gibi şeytani oluşumlardan da kendisini korumaya alabilmektedir.
  • Geceleri Bakara suresi ile birlikte Al-i İmran suresinin okunmasıyla kişi huzura erişmektedir.
  • Ayetü’l-Kürsi’nin okunması Bakara suresi içerisinde okunan en faziletli ayetlerden biridir.
  • Bakara suresinin 164’ncü ayeti oldukça düşündürücü ve fazileti yüksek olan bir ayettir.
  • Bakara suresinin her gün okunması kişinin işlerinin yolunda gitmesine ve aynı zaman’da gün içerisinde huzurlu bir ruh haline sahip olmasına vesile olmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Hutbe Nedir? Ne zaman Okunur? başlıklı makalemizde hutbe, hutbe ne zaman okunur ve hutbe nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.