Anasayfa » Genel » Resulullahı tasdik şart

Resulullahı tasdik şart

Sual: Bir insan Tanrı’a inansa, hatta bizim Peygamberimiz hariç tüm Peygamberlere inansa, Amentü’nün öteki şartlarına da inansa, bu kimse gene cehennemlik midir?
CEVAP
Evet gene cehennemliktir. Şu sebeple Tanrı’a inancında samimi değildir. Allahü teâlânın bildirdiğinin hepsine inanmak şarttır, birine inanılmazsa bu inanç olur mu asla?
Hac ibadeti hemen hemen farz olmadan ilkin, Resulullah efendimiz şu şekilde buyurmuştu:
(Size şunları emrediyorum:
1- Tanrı’a inanç. Tanrı’a inanç nedir biliyor musunuz? Tanrı’tan başka mabud olmadığına ve Muhammed’in Onun peygamberi olduğuna şehadet etmektir.
2- Namazı kılmak,
3- Zekât vermek,
4- Ramazan orucunu tutmak.
5- Aldığınız ganimetlerin beşte birini Tanrı için vermek. Bu tarz şeyleri sizden sonrakilere de bildirin.)
[Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İbni Hibban, Taberani]

Dikkat edilirse, Muhammed aleyhisselamın Tanrı’ın Peygamberi bulunduğunu kabul etme şartı bildiriliyor. Kabul etmek ise, beğenip Ona tâbi olmak anlama gelir. Tâbi olunca da aslına bakarsan misyonerlerin uydurmuş olduğu bu şekilde kâfirlik iddiaları gündeme bile gelmez, insanoğlunun gözü kâfirlikte olmaz.

Ümmet ne demek?
Sual:
Hristiyanlara ve dinsizlere de, ümmet denir mi?
CEVAP
Müslümanlara ümmet-i icabet, gayrimüslimlere ümmet-i çağrı denir, fakat ümmet kelimesi tek başına kullanıldığında, ümmet-i icabet anlaşılır. Bunun için, Hristiyanlara, Yahudilere ve dinsizlere, tek başına “ümmet” denmez.

Bir önceki yazımız olan Peygamberimizin hayatı başlıklı makalemizde hayat ve peygamberimizin hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.