Anasayfa » Genel » Affedici olan cezalandırmaz

Affedici olan cezalandırmaz

Misyoner diyor ki:
Sual: “Hac sûresinin, (İnkâr edenler için alevden bir elbise giydirilecek ve başlarına kaynar su dökülecektir) anlamındaki 19. âyeti ile, Haşr sûresinin, (Tanrı rahman rahimdir [esirgeyen, bağışlayandır]) anlamındaki 22. âyeti çelişkilidir. Affedici olan Tanrı, inkârcıları asla cezalandırır mı?”
CEVAP
Çelişki bunun neresindedir?
Affedici olmak, mazlumun hakkını zalimden almamak mıdır? Veya hainleri, canileri cezasız bırakmak mıdır? Suçluları adaletle cezalandırmak, bağışlayıcı olmaya aykırı olur mu? Dünyada suçluları cezalandırmayan bir düzen var mıdır? Cezasız, hukuksuz düzen olur mu? Bu cezalar, ülkenin kiminde hafifçe, kiminde ağır olur. Örneğin bazı Avrupa devletlerinde namusla ilgili suçların cezası azca, fakat para ile ilgili olan suçlarınki ağırdır. Bu da onların paraya, namustan fazlaca ehemmiyet verdiğini göstermektedir. Katile ceza verilmiyorsa yada hafifçe ceza veriliyorsa, insana kıymet verilmiyor anlama gelir. Ölen insanoğlunun bir kıymeti olsaydı, normal olarak katilin hak etmiş olduğu ceza verilirdi.

Katillerin, canilerin ölümle cezalandırılmalarına da misyoner ateş püskürüp, (Katiller öldürülürse, dünyada insan kalmaz) diyor. Biri, birini öldürünce, kendisinin de muhakkak öldürüleceğini bilse, acaba başkasını öldürebilir mi? Buna karşın öldüren çıksa da, fazlaca azca olur. Her kabahat için caydırıcı ceza vermek misyonere nazaran yanlışmış. Ceza verilmezse, katillik o vakit daha fazlaca artmaz mı?

Bir cani, çoluk çocuk demeden on kişiyi öldürüyor. Ceza olarak bu da öldürülmeli denince, (İnsanlığa yakışır mı) deniyor. Caninin on kişiyi öldürmesi insanlığa yakışır mı? Katliamlara son vermenin çaresi, öldürenin cezasız kalmamasıdır. Cezaların hafifçe olması, hapse girince tüm ihtiyaçların karşılanması suçları teşvik olmaz mı?

Her şeyi yoktan yaratan Rabbimizin, emrini dinlemeyenlere ceza verme yetkisi yok mudur? Cezayı suçluların kendisi mi atama eder?

Demek ki, Kur’an-ı kerimde asla çelişki yoktur. Kendi başına tıp kitabı okumakla hekim, hukuk kitabı okumakla hakim olunamadığı şeklinde, meal okumakla da din öğrenilemez. Misyoner papaz şeklinde yanlış anlamış olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Rabbin normal olarak hem bağışlayan, hem de fazlaca acı azap verendir.) [Fussilet 43]

Bir önceki yazımız olan En güzel varlık başlıklı makalemizde guzel hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.