Anasayfa » Genel » Ateist ve bakteri

Ateist ve bakteri

Sual: (Zariyat sûresinin 49. âyetinde, her şeyin çift yaratıldığı bildiriliyor. Bakterilerin ve öteki tek hücreli canlıların adam ve dişi olmaması, buna aykırıdır) diyen ateiste iyi mi yanıt verilir?
CEVAP
Ateistin hatası, çift denilince yalnız adam ve dişiyi anlamasından kaynaklanıyor. Bu, yalnız canlılarla ilgili bir şey değildir, âyet-i kerimede her şey tâbiri geçiyor, kâinattaki her şey için, çift tabiri kullanılmıştır. İmam-ı Kurtubî hazretleri buyuruyor ki: (Her şeyi çift yarattık) demek, her şeyi iki tür ve birbirinden değişik iki çeşit hâlinde yarattık anlama gelir. Erkekle dişi, yeryüzüyle sema, Güneş’le Ay, geceyle gündüz, aydınlıkla karanlık, düzlükle dağlık, cinlerle insanoğlu, hayırla şer, sabahla akşam şeklinde değişik şeyler anlama gelir. (Cami’ul Ahkâm)

Erkekle dişi, yerle gök, Güneş’le Ay, denizle kara, yazla kış, hayatla ölüm, tatlıyla ekşi, aydınlıkla karanlık şeklinde şeyler anlama gelir. (Celâleyn, Medarik)

Görüldüğü şeklinde, burada bildirilen, yalnız cinsiyet bakımından çift olmak değildir. Soğukla sıcak, geceyle gündüz, kötüyle iyi, doğruyla yanlış, haramla helal, çirkinle güzel, cinlerle insanoğlu, tek hücreliyle fazlaca hücreli şeklinde, birbirinin zıttı yada değişik cinste olan her şey kastedilmiştir.

Ateistler, akıllarının almadıkları bu şekilde şeyleri eleştiriyorlar. Doğrusu bildirildiği hâlde, gene ateistliklerine devam ediyorlar. Aslına bakarsanız gerçeği öğrenmek için çalışmıyorlar, Tanrı kelamı olduğuna inanmadıkları Kur’an-ı kerimde, hata arıyorlar. Asırlardır ısısı ve ışığı eksilmeyen ve her gün tertipli dönen Güneş’le kâinatı yoktan yaratan Allahü teâlâ, asla yanlış bir şey bildirir mi? Biz açıklayamasak bile, o şey yanlış olur mu? Değil bir karınca, bir ot, bir arpa bile yaratmaktan âciz olan ateistin, uçsuz bucaksız gökleri, göklerdeki gezegenleri, karaları, denizleri, yer altındaki madenleri, soğuk ve sıcak suları, sayısız insanı, cin, melek, hayvan ve bitkileri yaratan Allahü teâlânın kelamında yanlışlık araması kadar bir ahmaklık olur mu?

Bir önceki yazımız olan Cehennemdekilerin gıdası başlıklı makalemizde cehennemdekilerin hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.