Anasayfa » Ahlak bilgileri » Lezbiyenlik

Lezbiyenlik

Sual: Eşim lezbiyendir. Çıplak hanım resimlerine bakmaktan ve hatta bayanlarla tokalaşmaktan bile zevk alıyormuş. Çıplak kadın resimlerine bakmak günah değil diyor. Lezbiyenliğin dinimizde yeri nedir? Kurtuluşu var mı?
CEVAP
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Kalb, göze tâbidir. Gözler haramdan sakınmazsa, kalbi korumak güç olur. Kalb, harama dalarsa, günahlardan sakınmak güç olur. O halde, imanı olanların, haram işlememesi, harama bakmaması gerekir.)

Adamların eşcinsel [eşcinsel] olması haram olduğu benzer biçimde, kadının da eşcinsel [lezbiyen] olması, şu demek oluyor ki herhangi bir hanıma kösnü ile dokunması ve bakması haramdır. Bayanların, hanımefendilere kösnü ile bakması ve dokunması, kocasından başkasına, adam ve hanım, kim olursa olsun, yabancıya süslenmeleri caiz değildir. Erkekle hanım, başka cinsten oldukları için, bir araya gelmeleri nispeten güçtür. Kadının hanıma yaklaşması ise daha kolaydır. Bunun için kadının hanıma bakması ve dokunması, adamın hanıma ve kadının adama bakmasından daha fena olabilir. Lezbiyenliğe Fransızca safizm deniyor.

Adamın adam için ve kadının hanım için avret yeri, diz ile göbek arasıdır. Bir bayan, başka bir kadının, göbek ile diz arasına bakamaz. Zaruretsiz bakarsa, haram işlemiş olur. Kadının yabancı adam için avret yeri, el ve yüzünden başka, tüm bedenidir. Başkasının avret yerine, gereksiz, şehvetsiz de bakmak haramdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Adam adamın, hanım kadının avret yerine bakması, helal değildir.) [Abdurrezzak Eşiat-ül-lemeat]

(Kadının hanıma yaklaşması [lezbiyenlik, safizm] zinadır.) [Taberani]

(Adamın hanıma, kadının da adama [şehvetle] bakması haramdır.) [Taberani]
(Adamın adama, kadının hanıma yaklaşması zinadır.)
[Beyheki]

(Adam erkekle, hanım hanımla [zaruretsiz] aynı yatakta yatamaz.) [İ.Ahmed]

(Adam erkekle, hanım hanımla yetinirse, ümmetim helak olur.) [Hakim, Beyheki]

(Adam erkekle, hanım hanımla yetinmedikçe, kıyamet kopmaz.) [Hatib]

(Adam erkekle, hanım hanımla [çirkin iş için] birlikte olması imkansız.) [Abdurrezzak]

(Ahir zamanda eşcinsel üç kısım olur: Bir kısmı konuşmak ve yüze bakmakla, diğeri, tokalaşmak ve kucaklaşmakla yetinir. Bir kısmı da bu işi bilfiil yapar. Tanrı bunlara nalet etsin! Eğer tevbe ederlerse, Allahü teâlâ tevbe edenin tevbesini kabul eder.) [Deylemi]

Her türlü günahın tek ilacı vardır. Bu ilaç Kur’an-ı kerimde açıkça bildiriliyor. Bu ilacı kullanan her müslüman, alışkanlık haline gelen büyük günahlardan kesinlikle kurtulur. Bir âyet meali şöyledir:
(Namaz, münker ve fahşadan [edepsizlikten, hayasızlıktın, akla ve dine uymayan, uyuşturucu, içki, zina, eşcinsellik, {homoseksüellik, livata, lezbiyenlik} gibi her türlü kötülükten] alıkoyar.) (Ankebut 45)

Namaz, kötülükten alıkoymuyorsa, namaz doğru kılınmıyor anlamına gelir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Bir kişinin namazı, kendini fahşa ve münkerden [her türlü kötülükten] alıkoyamıyorsa, Tanrı’tan uzaklığı artar.) [Taberani]
Bir genç, namaz kılar ve her türlü kötülüğü de yapardı. Bu gencin durumunu Resulullaha bildirdiler. Peygamber efendimiz, (Bigün gelir namaz, onu öteki günahları işlemekten alıkoyar) buyurdu. Aradan fazlaca vakit geçmedi. O genç günahlarına tevbe etti, iyi hâl sahibi oldu. Bu bakımdan namazı doğru kılmalıdır!

Demek ki, namaz kılan tüm kötülüklerden uzak kalıyor. Kısaca insan namazı doğru kılarsa, dine tam uymuş olur. Dine tam uyan da, hiçbir kötülüğü işlemez, ek olarak dinimizin emrettiği iyi işleri halletmeye çalışır.O halde yapılacak iş, namazı doğru kılmaya çalışmaktır. Namazı doğru kılabilmek için ilkin itikadın muntazam olması şarttır. Ondan sonra öteki şartlar gelir. Bu şartlara riayet eden, kesinlikle her türlü kötülüğü bırakır.

Kötülerle dolaşmak bile fazlaca zararlıdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Fena dost, demirci körüğü gibidir. Üflenince, ateş kıvılcımları seni yakmazsa da, kokusu seni rahatsız eder.) [Buhari]

(İyi dost, güzel koku satan gibidir. Sana koku sürmese de, yanında bulunduğun müddetçe güzel kokusundan faydalanırsın.)
[Müslim]

Bir önceki yazımız olan Lakap takmak başlıklı makalemizde lakap ve takmak hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.