Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » Dünya Üzerinde Bulunan 3 Büyük Din

Dünya Üzerinde Bulunan 3 Büyük Din

Dünya üzerinde bu zamanda  23’e yakın din bulunmaktadır.

Bu 23 din arasında 3 din dünya çapında inananlar bulunmaktadır. Bunlar İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik tir . Hristiyanların ibadet yerleri kiliselerdir. Din adamlarına Papaz veya peder denilmektedir. En başlarında ise Venedik ’te bulunan Papa bulunmaktadır. Kutsal kitapları ise İncil’dir. Hz. İsa (sav) peygambere indirilmiştir. Hristiyanların Hz. İsa peygamberin tanrının oğlu olduğuna inanmaktadır. Yeni doğan bebekler kutsanmaktadırlar. Ortodoks ve Katolik olarak ikiye ayrılmıştır. İslamiyet ’e inananlara Müslüman denmektedir. İbadet yerleri Cami lerdir. Kutsal kitapları Kur’an-ı Kerim ’dir. Son Peygamber Hz. Muhammet (sav) peygambere indirilmiştir. Kutsal yeri Mekke ’de bulunan Kabe’ dir. Kabe’ye gelen Müslümanlar burada hacı adayı olurla Kabe ’yi tavaf ederek, Kurban keserek  ,şeytan taşlamak gibi görevleri yerine getirerek Hacı olurlar. Musevilik ise Yahudilere Hz. Musa (sav) peygambere Kutsal kitapları Tevrat inmiştir. Ağlama Duvarlarında ağlayarak af dilerler. Diğer dinlerde dünya çapında küçük kitleler olsa da inanılmaktadır.

Bu dinlerin yayılmasında savaşlar, küçük toplulukların diğer devletlere karışarak benimsemeleri veya kendilerine yakın hissettikleri için inanmaktadırlar.

Bir önceki yazımız olan Kâlû-belâ ne demektir? başlıklı makalemizde allah, Kâlû ve Kâlû-belâ hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.