Anasayfa » Genel » Dini Bilgiler » İman ‘ın 6 Şartı

İman ‘ın 6 Şartı

İmanın  6 tane şartı bulunmaktadır. Bunlar Allah’a inanmak, Kitaplarına inanmak, Meleklerine inanmak, Peygamberlerine inanmak, Kader, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmak, Ahiret gününe inanmak olarak söyleyebiliriz.

Allah’a inanmak; Allahtan başka ilah olmadığını, kusursuz ve benzersiz olduğunu, bütün her şeyin yaratan olduğunu kabul etmektir. Kitaplarına inanmak; Allah dünyaya 4 büyük kitap indirmiştir. Bunlar Kur’an-ı Kerim, İncil, Tevrat ve Zebur kutsal kitaplarıdır. Kur’ an-ı Kerim Hz. Muhammet (sav) peygambere, İncil; Hz. İsa (sav) peygambere, Tevrat; Hz. Musa (sav) peygambere, Zebur; Hz. Davud (sav) peygambere indirilmiştir. Meleklerine inanmak; meleklerde Allah’ın kullarıdır .Günah işlemez, isyan etmez, emirlere itaatsizlik etmezler. İnsanların yaptıklarını yazan meleklere Kiramen katibin, Sual Meleklerine Münker ve Nekir,4 büyük melekler ise Cebrail; Vahiy Meleği, Azrail; ölüm Meleği, Mikail; Hava tabiatını ayarlayan Melek ;İsrafil ;Kıyamet günü sur’ u üfleyen melektir. Peygamberlere inanmak; Dünyaya 124 bine yakın peygamber gelmiştir. İlk peygamber Hz. Adem (sav), Son peygamber ise Hz. Muhammet (sav).Aralarında hiçbir fark görmeden hepsini kabul etmektir. Kader, Hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanmak; hayır ve şerrin, faydanın ve zararın Allah’ın takdir etmesidir. Kader Allah’ın ilmi ile yarattığı canlının ne yaptığını bilmesi ve dilemesidir. Bunun yaratılması kaza, ikisi de kaza ve kader denmektedir .Ahiret gününe inanmak; Bütün canlılar öldükten sonra hesaba çekileceklerdir. Amellerine göre Allah’ın istediğini yapanlar Cennette, yapmayanlar ise Cehenneme girecekledir.

Bir önceki yazımız olan ŞEYTANIN GÜDÜMÜ DEVLETİN REALİTESİ “PİYANGO” başlıklı makalemizde 2016 ve piyango hakkında bilgiler verilmektedir.

Kontrol Et

Şık ve güzel giyinmek

Sual: Zenginin eski elbise giymesi uygun mudur?CEVAP Resulullah efendimiz, eski elbiseli birine, (Malın yok mu?) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.